~ LEDIG VECKA.

Hej Bubblorna, utav diverese saker kommer denna veckan vara ledig! Möjligen att vi kommer att hitta på någonting närmare helgen! Så äventyrsveckan skjuts fram 1 vecka!
 
Hoppas ni förstår mig, och att det är okej!
 
Är du där emot sugen på att ha event? tveka inte att höra av dig!
 
Många kramar Jen!
 
 
 
♣ Lek med Sara Highyard ♣
♣ Tid ~ 18.00
♣ Samling ~  Wolf Hell Inn.
♣ Information: "Jakten på Jorvikiska ord"
En laglek med 4 personer i varje lag. Jag kommer att säga en bokstav och då ska lagen samtidigt springa och leta så många saker som möjligt som finns runt om i skördebrygden, under en viss tid. När tiden är slut kommer alla tillbaka till mig och redovisar sina ord. För varje rätt får man 1 poäng och laget med flest poäng efter totalt 5 omgångar, vinner.
 
 
 
♣ Frågesport med Grace & Sandy! ♣
♣ Tid ~ 15.00
♣ Samling ~  Jorvikstallet.
♣ Information: Vi kommer först ha en kort liten uteritt till stället vi ska ha frågesporten, sedan kommer jag ( Grace ) och Evert ställa frågor, när vi ställt en fråga och ni kan svaret skriver ni " ! ", den som är snabbast och skriva " ! " får svara, om det är så att den som har svaret svarar fel så kommer den andre som skrivit uttropstecknet att få svara, osv.
 
♣ Dressyrlektion med Lova Shortwood. ♣
♣ Tid ~ 17.00.
♣ Samling ~  Vingården.
♣ Information: Dressyrlektion med Lova, ta helst med dig en quarter eller stora häst!
 
 
♣ Möte med Jenny Snowhill ♣
♣ Tid ~ 17.30
♣ Samling ~  Fort Pinta.
♣ Information: Dags för möte igen! Vi möts vid stallet i Fort pinta!
 

~ Vecka 17. 5-kamp ~

 
Denna veckan är det dags för att samarbeta lite extra med just DITT lag. Det var längesedan vi arrangerade en lag vecka och det är nu dags igen. På bilden ovanför ser du vilket lag och vilken lag färg ditt lag har. Färgerna betyder att ni MÅSTE ha en sådan färgad tröja på er under det poäng givande eventen. Det kommer stå om ett event är poäng givande eller ej. ^^
Denna vecka har ridlektionerna temat TERRÄNG
♣ Ridlektion med Sandy Eveningforest ♣
♣ Tid ~ 17.00
♣ Samling ~ Valedale stallet
♣ Information ~ Väst och hjälm är obligatoriskt. Mer info på plats.
 
♣ Event - Poäng givande ♣
♣ Tid ~ 19.15.
♣ Samling ~ Awalonshus i Valedale.
♣ Information ~ Idag ska vi köra veckans kanske mest... farliga tävling. Ta med dig en bergssäkerhäst,vattentäta kläder och första hjälpenkitt!
 
♣ Event - Poäng givande ♣
♣ Tid ~ 19.20.
♣ Samling ~ Firgrovestallet.
♣ Information ~ Vi fortsätter i bergstemat! :D mer information på plats.
 
> Terränglektion med Natalie ~
 
Tid: 17.30
Samling: Emma i Gyllenbladsskogen
Övrigt: Vi kommer hoppa massa olika sorters fasta terränghinder i både uppför och nerförsbackar. Hjälm är obligatoriskt. Mer info på plats!

 
♣ Event - Poäng givande ♣
♣ Tid ~ 19.00.
♣ Samling ~ information kommer....
♣ Information ~
 
♣ Event - Poäng givande ♣
♣ Tid ~ 18.45.
♣ Samling ~ Moorlandstallet.
♣ Information ~ Stafettdags!
Idag ska ni få köra en stafett. Enbart 8 från varje lag kommer att kunna delta i denna tävling. Ni kommer själva få välja vilka 8 som ska delta. Ni andra får gärna hänga på och heja!
Är det mindre än 8 kommer någon att få köra 2 sträckor. Det som kräver under detta är att ni INTE gjort stallsysslor i NÅGOT stall.
 
Ni kommer att börja i Moorland och välja vilka som ska köra från vilket lag, även vilket stallet dom ska vara på. Det som börjar i Moorland, kommer att få börja springa på 3. Ta emot stallsysslorna, utföra dom det behöver ej lämna in dom. Därefter springa till nästa lagkamrat som väntar i Fort Pinta. När lagkamraten sprungit in till nästa person får denne köra. Samma sak gäller där, att göra stallsysslorna och vidare till nästa!
 
♣ Event - Poäng givande ♣
♣ Tid ~ 18.45.
♣ Samling ~ Marleysbondgård.
♣ Information ~ Idag är det dags för parkurragömma! Hur det går till får ni se sen. ;)
 
♣ Event - Poäng givande ♣
♣ Tid ~ 17.30.
♣ Samling ~ Stevespaddock.
♣ Information ~ Dags för söndagsmöte! :D

~ Vecka 16. Vilda Western ~

Till ära för de nya Quarter hästarna kommer veckanstema vara anpassat för dem!
De gör absolut ingenting om du inte har en quarter eller väljer att ta en annan hästras under veckan, de gör du precis som du vill!
 
Veckanstema för ridlektionerna är också western tema!
Hoppas ni ser fram emot de som jag gör. :D
 
♣ Ridlektion med Sandy Eveningforest ♣
♣ Tid ~ 17.00
♣ Samling ~ Marley
♣ Information ~ Idag ska vi ha en liten mini tävling vid Marleys barrel race, i par och det blir jämt upp. Medtag: snabbhäst och western outfit.
 
♥ Aktivitet - Info ♥
♥ Tid - 19.10.
♥ Samling - Idag ska vi köra en ny typ av lek!

 
 
 
LEDIGT
 
♥ Aktivitet - Info ♥
♥ Tid - 19.00.
♥ Samling - Fårhagen i Firgrove.
Idag är det dags att ta fram lassot och cowboy hatten, för de blir åk utav! Ni ska nämligen fånga in ett viltdjur.
Kraven för eventen är enkla ni får INTE ha quarter eller fjording eller ponny under dagens event för att de ska bli så rättvist som möjligt. Ni MÅSTE ha western sadel & träns och även en cowboy hatt. Resten är valfritt om man vill ha mer i cowboy stilen eller ej!
 
♥ Aktivitet - Info ♥
♥ Tid - 18.00.
♥ Samling - Idag ska vi köra en ny typ av lek!
Cowboys and Indians som är taget från MinecCraft men omgjord för att passa StarStable. Leken går till på följande!
Ni kommer bli indelade i 2st lag, men förhoppningsvis jämtantal medlemmar i vardera lag. Ni kommer få utse en i erat lag till Kung/Drottning. Ni får ENBART berätta detta för mig, alltså vem i erat lag som blev utvald. Denna person kommer att få ställa sig på en specifik plats i området som vi kommer gå igenom innan vi kör.
Nu är de resten av lagkamraternas arbete att se till att eran kung/drottning EJ blir tagen. De andra lagets uppgift är att lyckas fånga in deras kung/drottning i grupp. Ni andra ska försöka att skydda denne person genom att fånga in de andra laget i grupp, ni måste vara var samma. Ni får heller inte stå i eran kung/drottning utan ni måste röra er runt om. Kungen/drottningen får enbart stå stilla, (eller ja skritta runt för att synas) på sin plats. När ena laget lyckats fånga in den andra avslutas omgången och vi kör en ny men då blir de lagbyte. Om laget inte lyckas fånga in kungen/drottningen blir de inga poäng!
 
♥ Aktivitet - Info ♥
♥ Tid - 19.30
♥ Samling - Marleys bondgård
Idag ska vi köra western stafett! Det går till så att ni är i två lag, sen kommer ni en och en i lagen rida en bana, och sen springer man tillbaka till laget så börjar nästa. Vi kommer köra både på Marleys och i Moorland, och vi kommer köra 2 gånger på varje ställe, fast olika banor. Skulle det sen vara så att det blir lika mellan lagen när vi är klara, så kommer det bli final på ett hemligt ställe! 
Western outfit och snabb häst är ett måste.
♥ Aktivitet - Info ♥
♥ Tid - 19.00.
♥ Samling - Klubbhuset.
Nu kommer någonting oväntat dags för filmkväll! Vi ska se inget mindre än SPIRIT.
Samma regler som förr vid filmkvällar, vi ser via skype. Har du ej skype får du välja själv om du vill kolla iallafall. Detta är ett valfritt event du behöver alltså INTE komma. Ni som EJ har Jen på skype bör komma 10min tidigare för att fixa det.
Ni MÅSTE ha hörlurar från den tekniska prylen ni väljer att kolla filmen ifrån. Har ni störande ljud i bakgrunden? byt rum. I värsta fall kommer ni bli utslängda från samtalet och avlägsnade från de vid upprepad störning.
Ska ni prassla? gör de i förväg. Ta gärna en skål med erat snacks i! Och smaka gärna ej, de finns människor som får huvudvärk ( JEEEEEEEEN ) hahah..
 
♥ Aktivitet - Info ♥
♥ Tid - 16.00.
♥ Samling - Valedale stallet.
Nu testar vi att ha möte under vanlig tid och ser om de kommer lika många, som sagt kommer vi även börja ha möte utomhus!
 
Ridlektion med Grace Suntree.
Tid: Efter mötet.
Samling: Moorland.
Information: Vi ska starta veckan med en Westernlektion, mer info på plats, westernoutfit är inget måste men western utrustning är bra & ha.

~ Påskvecka 15. ~

 
 
 
Nu är det äntligen dags för den efterlängtade påskveckan! Även om påsken egentligen är slut så kan vi väl ändå ha lite påskfirande ;)
Under denna vecka kommer vi även blanda nya & gamla aktiviteter från påskveckan 20134 och även 2013.
Påsk är verkligen en färgglad och rolig högtid och vi DBC kan inte gå miste om alla påskens roligheter!
 
Vi kommer som sagt ha blandade aktiviteter från påsken 2014 och 2013. :D För DBC är ju faktiskt en gammal klubb har nu firat påsk hela 3 gånger! Som vanligt kommer vi även arrangera en påskäggstävling.
 
 
Här är då årets påskägg som ni ska måla! De är helt valfritt hur ni gör. Ni får redan börja måla nu och den ska vara inskickad och klar den 11/04 alltså på Lördag klockan 18.00. Alla bidrag efter 18 räknas INTE!
Ni får redigera och klistra in en bild, måla förhand ja allt. ALLT är godkänt! Jag kommer välja ut 3st bidrag som sedan väldigt många kommer få rösta på genom DBC insta! Under hela söndagen, de ägget som får flest röster vinner ett påskägg med ett hemligt innehåll! Ni ska skicka in äggen till Champions@live.se
 
♥ Aktivitet - Info ♥
♥ Tid - 19.00.
♥ Samling - Fårhagen i Firgrove.
Mördar hönan!
Vi kommer välja ut en person som är mördar hönan. Denna person kommer få springa runt och försöka fånga in resten som inte är hönor. Ni som springer runt är små kycklingar. Om man blir fångad utav mördar hönan så ska man genast stå stilla på sin plats och då har man förvandlats till en chicken nugget. Då ska du stå still men ändå hjälpa till. Om du ser att någon springer förbi dig som inte är tagen ska du försöka nå denne person och bjuda in i gruppen utan att röra dig!
 
När det bara finns en kyckling kvar så börjar vi om rundan! 
Man blir tagen genom att få en grupp inbjudan. Tävlingskläder är okej, även snabbhäst.
 
 
♥ Aktivitet - Info ♥
♥ Tid - 19.10.
♥ Samling - Väderkvarnen.
 
Alla som ska delta ska ta med sig sin tävlingsoutfit (Ett måste) och gärna en snabbhäst för sitt eget bästa. 
Därefter ska du fylla hela din rygga med röda saker. Alltså en hel outfit som är gul. Gula rosetter (man och svans) gul tröja, gul byxor osv. Helt enkelt såhär.
 
 EN Gul svans rosett.
 EN Gul man rosett.
 ETT par Gula benlindor.
 EN Gul huvudbonad.
 EN Gul tröja.
 ETT par Gula byxor.
 ETT par Gula handskar.
 ETT par Gula skor.
 ETT Gult träns.
 EN Gul sadel.
 ETT Gult schabrak. 
 ETT par Gula glasögon.
alla dessa gula saker blir alltså en hel outfit (möjligen inte snygg men gul) Dessa kläder är alltså liv. Alla ni kommer att få springa in skogen och efter ett visst antal sekunder/minuter kommer ni alla få jaga varandra som i paintball. Men blir man tagen i denna lek förlorar du ett liv och du måste därför ta på dig EN valfri gul sak från din rygga. Ju mer gula saker du har ju mer liv har du. Lite orättvist kanske, men det är så leken går till! 
Men, till er som har gula glasögon,benlindor & rosetter ni måste ta på er dom sakerna före ni tar på er t.ex en tröja eftersom det inte syns så mycket och för att man enklare ska se hur många liv man förlorat. :) 
Allt som allt kan man max ha 12 liv. När du förlorat alla dina liv återvänder du till värderkvarnen!
♥ Aktivitet - Info ♥
♥ Tid - 18.45.
♥ Samling - Steves paddock.
Idag ska vi ha lite ordjakt. Ni kommer vara 2 och 2 ifall de går jämt ut!
Vi kommer besöka lite olika byar i Jorvik. Ni kommer få 5min på er att hitta TRE stycken saker som har med påsken att göra i vardera by. Om de kanske finns höns eller kaniner? eller godis. Använt fantasin!
 
  ♦ Dressyrlektion med Grace Suntree.  ♦
~ Tid: 16.00
~ Samling: Ridhuset, Sal A.
~ Information: Om ni har en Quarter får ni jättegärna ta dem, dressyr outfit är ett MÅSTE.
( Har ni inte Quarter så ta helst inte en ponny utan en snabbare häst! c: )
♥ Aktivitet - Info ♥
♥ Tid - 19.00.
♥ Samling - Moorland.
Som vanligt ska vi ju leta ägg, men denna gången kommer ni enbart få leta efter mig. Istället för en massvis med medlemmar. Jag kommer vara ett vacker guldägg med ett fint pris innuti! Vi kommer göra tre omgångar.
 
♥ Aktivitet - Info ♥
♥ Tid - 18.45.
♥ Samling - Ridhuset.
Eftersom förra veckans hoppning ej blev av så kommer vi arrangera en påskhoppning. Stilhoppning men ändå med fart. Ni kommer köra 2 och 2 på Baronessans tredjehoppbana. Vinnaren går vidare, förloraren åker ut. Och så håller de på tills vi har en vinnare. Twisten är att ni MÅSTE ha påskkläder, så en fin påskig outfit som ändå är snabb. :D  Lycka till!
 
♥ Aktivitet - Info ♥
♥ Tid - 17.30.
♥ Samling - Samlas vid Moorland stallet.
 Mötet är 17.30 denna veckan och vi kommer ej vara i klubbhuset! De är ju så fint väder så dags att vara ute!