~ V.42 Internationellt. ~

 
 
 INNAN VI TAR UPP VECKANS INFORMATION BEHÖVER VI TA UPP VIKTIG INFORMATION: LÄS.
De senaste veckorna har de förekommit att folk kommit sena och inte haft med sig de man ska ha med sig. Utan kommit oförbereda. En regel vi har är att om du kommer sent så ta gärna isåfall 2-3 extra minuter att komma sent och var förberedd med de du ska ta med istället för oförberedd och inte kommer kunna delta. Kommer du sent ska du även inte FRÅGA vart vi befinner oss utan först kollar bloggen och ser vart vi ska mötas. Om vi mot all förmodan inte befinner oss på den avsedda platsen kan du givetvis fråga oss. 

Även att folk inte LÄSER allt som står på bloggen, de är otroligt viktigt att man läser inläggen som kommer upp då de är viktig information om veckorna och att du följer de som står på bloggen noga. Även att ni inte lyssnar på vad vi säger utan lever i en egen värld och antar att de är såhär de fungerar. Under tornerspelen förra veckan skrev vi flertal gånger att man ska springa fram till våra hästar och emellan dem ska man stegra, men flertal stegrade inte och följde inte reglerna. Vilket var otroligt tråkigt, och även under våran skörde&oldlingsevent så körde vi först vid stallinfarten och sedan bytte vi enbart fält, men samma regler och helt plötsligt förstod vissa inte vad vi gör. Men vi försökte förklara att de är samma regler som gäller. 

Så de vi vill säga är att, istället för att komma med en fråga när vi inte ens förklara klart allting så LYSSNA till slutet och försök ta emot den informationen vi ger och GÅ INTE brb mitt under en genomgång. Då kan du tyvärr inte delta längre. Så frågor tar ni SIST av allt, inte mitten av genomgången. 

Denna veckan så vi ha ett internationellt tema. De går ut på att var och en i klubben kommer att få skapa ett eget land! Och ni vill erövra de andras länder. De är alltså en tävlingsvecka utöver dess like! :D 
 
Du skapar ditt egna land genom följande steg! 
 
• Du väljer ett landnamn som innehåller antingen ditt egna namn (smeknamn) eller delar av efternamnet.
• Du ska även välja vad ni är experter på. Vad de är ni tjänar pengar på och varför. Tillexempelt, olja.
• Du ska välja vart på jordklotet ditt land finns, i de kallare delarna eller varmare. 
• Du ska även välja om du har diktatur eller demokrati i ditt land. 
 
Ni kommer bli styra under veckan utav de 2 lite större länderna. De ni vill göra är att ta er till makten och inponera på dessa 2 länder för att komma in och styra och därefter ta över hela världen. 
 
De 2 stora länderna heter.
Snowtopia är ett diktatur land som befinner sig i norra delen av jordklotet vilket resulterar massvis med raviner och snö mesta dels om året. 
Snowtopia satsar mycket på värme, och har enorma skogar där de planterar flera tusentals träd varje dag och exporterar mycket trä runt om i hela världen för att tjäna in snabba och stora summor pengar. Snowtopia är till ytan ett litet land och har en befolkning på 12 miljoner invånare. Då de väljer att ha större ytor att odla på och har stora fabriker. För att i framtiden kunna erövra länder runt om och satsa på ett större och mäktigare land. 
Snowtopia är ett land där turismen inte är de högsta utan Snowtopia söker billig arbetskraft för att kunna fortsätta exportera trä. Snowtopia använder mycket fosilabränslen, då de inte tror på förnyelsebar. Och därför importerar Snowtopia mängder med olja om året för att fortsätta med deras fabriker och maskiner. Snowtopia är även ett stort urval utav vilda djur i skogarna och har rikligt med älgkött att exportera ut. 

Goldlantis är en fungerande demokrati söder om ekvatorn.
Goldlantis har stora framgångar inom guldmarknaden då stora grottor är välfyllda utav ädelstenar och diamanter. Gruvarbetet och turismen är det som driver Goldlantis framåt.
Landet är beläget på en ö ute i havet med fina sandstränder på kusten och ett stort berg med gruvorna i mitten.
Goldlantis är ett ekonomiskt stabilt i-land som mer än gärna delar med sig utav sina tillgångar för att tjäna pengar och ligga bra i världen.
Arean utav landet är stor men invånar antalet är lågt och ligger på 9 miljoner invånare. Urinvånarna i landet har valt att flytta på grund av för många turister.
Dessvärre så har Goldlantis en hög användning utav olja och fosilabränslen på grund utav att maskinerna i gruvorna ska kunna drivas med energi.
Goldlantis har stora förutsättningar för mer makt då landet har ett bra rykte bland andra länder och har lockande sandstränder och varmt väder.

 
 
 
♠ Aktivitet ♠
♠ Tid ~ 19.00.
♠ Samling ~ Bibliotek. 
Eventinformation: Dagens event är landspresentation. Ni kommer var och en att få presentera era land och i slutet kommer vi att ha en liten debatt och försäljningar. 
 
♠ Aktivitet ♠
♠ Tid ~ 19.20.
♠ Samling ~ Moorland cavalettin.
De är nu dags för VM och ditt land har valt att delta. Du kommer att få gå igenom en lång och smärtsam hinder banan igenom hela jorvik, och vinner du är du ett steg närmare att erövra världen. 
 
♠ Aktivitet ♠
♠ Tid ~                                                          LEDIGT
♠ Samling ~ 
 
 
 
♠ Aktivitet ♠
♠ Tid ~ 19.00. 19.20 NY TID
♠ Samling ~ Vid Moorlandchampet. 
 Eventinformation: Snowtopia har fått en ypperlig fiskesäsong och är nu villig att sälja fisken vidare till alla andra land. Men Snowtopia är inte intresserad utav pengar utan av värdefullare grejen. De är din uppgift att försöka förhandla med de andra länderna och erbjuda de bästa från ditt egna land. Komihåg att du inte har hundra miljarderkronor eller 5000 guldgruvor. Utan du har en speciell sak som ni specialiserar er på. Kanske är de energi,olja,bensin,guld,trä,jord,kött ect. Du vill ha denna fisk för att kunna försörja ditt land med mat då Goldlantis har släppt ut en mängd olja runt om och fiskarna har sökt sig norr ut. 
♠ Aktivitet ♠
♠Tid ~ 19.30
♠Samling ~ Övre Goldspur
Eventinformation: Skattjakt! Goldlantis har avslöjat att det finns en skatt gömd på jorvik. Ta med snabba kläder och häst för att ha den största chansen att vinna skatten och göra ditt land rikare.
 
♠ Aktivitet ♠
♠ Tid ~ 19.27.
♠ Samling ~ GÅD grinden.
Eventinformation: Nu är det dags för den sista delen av hela veckan. Nämligen världskrig. 
 
" De har utlöst ett krig emellan Snowtopia & Goldlantis. Dessa 2 länder har därav startat sina armer och stridsflygplan. Detta har drabbat alla länder som ligger emellan åt. Vilket inkluderar ett stort världskrig. 
För att klara sig kan man ju alltid försöka få olika länder att samarbeta med dig. Men du kan även förlora hela ditt land ifall du inte har ett starkt försvar och blir ihjäl bombad. " 
 
Du har 4 liv under kvällensgång. Sadel, träns, schabrak & benlindor. Vi kommer att ge en karta samma dag som vi har världskriget och visa vart man får röra sig. För att mista ett liv blir du inbjuden till en grupp. Och för att ta någon annans liv så bjuder du in denne i grupp.  Du kan INTE bjuda in samma medlem i grupp på rad, utan måste ta en annan emellan åt. Komihåg att LÄMNA grupper och INTE acceptera grupper om du blir tagen. Påkommer de fusk avslutas HELA eventet. 
♠ Aktivitet ♠
♠ Tid ~ 16.00.
♠ Samling ~ Biblioteket.
Information: De är dags för de efterlängtade mötet! Ta med dig ditt bästa humör och ta gärna med massivs med förslag för nästa veckans tema! :D 
 
 


      Namn:
              Kom ihåg mig?

      E-postadress: (Valfritt)
      
      Blogg/Hemsida:
      
      Kommentar:
      
      
Trackback