~ Vecka 44 . Halloween. ~

 
Hej och välkommna till en ny vecka.
Denna vecka kommer ha temat Halloween, det vill säga läskiga lekar, maskeradtävling.. u name it.  
♣ Ridlektion ♣
♣ Tid ~  20.00
♣ Samling ~  Bedrövade Dews farm
Information: Idag ska vi välkomna halloween med en hederlig maskerad tävling!
Du får klä ut dig till vem du vill, en släkting, monster, sso karaktär, skådespelare låt fantasin flöda!
Var o en kommer att få presentera sin karaktär och därefter kommer vi alla gemensamt och rösta fram en vinnare.
~ Jenny Snowhill
 
 
♣ Ridlektion ♣
♣ Tid ~ 19.00
♣ Samling ~   Tunneln in mot Gröndal.
♣ Kläder ~  Vita och svarta, vi ska likna spöken!
Information: Vi ska leka en lek som heter "Bu spöke"!
Det kommer finnas en spökjägare och vi andra som inte är spökjägare är då spöken. Det är precis som kurragömma ungefär, alla kommer få 15 sekunder på sig att springa och gömma sig, och man får springa emellan olika gömställen om man vill, men, inom ett visst område. Mer information om hur det ska gå till tas på plats!
~ Rose Higlee
 
 ~ INSTÄLLT ~
♣ Ridlektion ♣
♣ Tid ~  19.00
♣ Samling ~  Jorvikstallets Arena
♣ Medtag Orange tröja
Information: Onda pumpor finns ute i skördebyden och vill göra alla till pumpor så därför måste du gömma dig.
1-3 personer kommer och väljas till pumpor, övriga kommer att gömma sig.
När du blir tagen ( gruppad ) så blir du också en pumpa.
Mer info på plats!
~ Esmeralda Mistfield
♣ Ridlektion ♣
♣ Tid ~  19.00
♣ Samling ~  Klubbhuset
Information:  Dags för möte!

~ Vecka 43. Filmvecka. ~

 
 
Hej och välkomna till en ny vecka, denna veckan fick lite ändringar som INTE kommer ske i vanliga fall, utan enbart denna veckan blev lite kaos. :) Ber jag om ursäkt för!
 
Denna veckan är det filmvecka som gäller, varje dag har en film som tema och eventet där efter! :)
Stay tuned, nästa vecka är det halloween vecka! :)
 
♣ Ridlektion ♣
♣ Tid ~ 18.30
♣ Samling ~ GÅD grinden
Information: Snövit har blivit förgiftad av ett livsfarligt äpple gjord av ren otäcka och farliga styvmodern, drottningen. Dvärgarna, snövits små kompisar vill mer ämn gärna hjälpa att få liv i Snövit igen. Därför vill de få tag på de gyllene äpplet längst upp på toppen av fågelsekrämsåsen, av de gyllene äpplet kommer hon att kunna klara sig!
MEN de hemska häxorna vill absolut inte att stackars snövit ska äta det gyllene äpplet på toppen av de uråldriga trädet i fågelsekärmsåsen. Ni dvärgar måste rädda henne genast. Detta är en staffet emellan två lag. Som går ut på att den som först tar sig runt banan, ned och tillbaka vunnit! :) 
Stafettsträckan tas upp på plats.
- Sara Highyard
 
♣ Ridlektion ♣
♣ Tid ~ 17.00
♣ Samling ~ Nic i Dinodalen
Information: Medtag blåklänning/tröja.
På detta event kommer ni att få leta efter Elsa i Dinodalen. Vem som blir Elsa utser vi på eventet. Mer info på plats
häst som tål kylan rekommenderas.
 
♣ Ridlektion ♣
♣ Tid ~ 19.00
♣ Samling ~ Klubbhuset.
Information: Dags för möte! :)
Denna vecka kommer vi rensa ut alla de som är oaktiva. Detta är alltså en riktigt viktigt möte, och ni alla BÖR komma. Eftersom vi ändrade tiden för majoriteten med ändå kommer de max 5. :)
Kan ni inte komma meddela innan en timme innan. Om inte något hastigt dyker upp så klart.

~ Vecka 42. Må bra. ~

Denna vecka handlar allting om att må bra, samarbetsövningar, mysiga uteritter, gemenskap.. u name it.
Vi vill att alla ni medlemmar ska må bra, o denna veckan tillgängligar vi helt till de!
 
Ridlektionerna har även startats. När o då kommer våra ridlärare (man ansöker om att bli det via mail på Star stable.) att arrengera ridlektioner under veckorna, dessa ridlektioner är INTE vanliga event, och man måste alltså INTE gå på dessa event om man ej vill, o man risker inte att bli utslängd om man ej kommer på dessa men de finns en chans att man som medlem kanske får lite plus poäng o räknas som en aning aktivtare om man kommer. Men de är ingenting man kan åka ut för om man ej dyker upp. Dessa ridlektioner kan äga rum på vilken dag som helst, men de vanliga eventen är enbart varannan dag som de var förra veckan! :)
 
♥ Aktivitet ♥
♥ Tid ~ 18.30.
♥ Samling ~ Jorvikstallet.
Informaiton: Idag blir det en laglek med 4 (eller mindre) personer i varje lag. Jag kommer att säga en bokstav och då ska lagen samtidigt springa och leta efter så många saker som möjligt som finns runt om i skördebygden under en viss tid. När tiden är slut kommer alla tillbaka till mig och redovisar sina ord. För varje rätt får man 1 poäng och laget med flest poäng efter totalt 5 omgångar vinner. I denna lek får ni faktiskt ta transportmedel osv. Komihåg att detta event vill jag se er ha kul och vara snälla mot varandra, tänka på varandra lite extra så samarbeta bra med dina lagmedlemmar. :D
- Sara Highyard.
 
♥ Aktivitet ♥
♥ Tid ~ 20.00.
♥ Samling ~ Ridhusets A-del.
Idag kommer vi gå igenom grunderna i hoppning på Starstable för att fräscha upp minnet från ridlektionerna. Vi kommer värma upp i A-delen för att sedan bege oss till B-delen där vi kommer räkna galoppsprång, kolla avstånd samt öva på att rida bra vägar. Hjälm är ett måste!
- Natalie Peeson
 
 
♥ Aktivitet ♥
♥ Tid ~ 18.30.
♥ Samling ~ Väderkvarnen.
Informaiton: I dagens event ska vi köra en lek som heter "Norsk kurragömma" de flesta kallar det för "Sillen i burken" eller "Sillburken" vad man än nu vill kalla det. Det är som en helt vanlig kurragömma fast tvärtom. En springer o gömmer sig o alla andra ska försöka hitta den gömde. När man hittar personer som blivit gömd bjuder man varken in den i grupp eller säger att man hittat den utan man ställer sig diskret i den personen och står tyst. Efter den sista personen hittat den gömde så avslutas omgången. Den som först hittade den gömda får gömma sig i nästa omgång. Vi kommer att köra tills vi tycker det räcker. Det är inte slut än dock!
Utan jag tycker vi avslutar kvälen på bästa sätt genom att ha en mysig picknick! Ta hand om varandra denna kväll och försöka ha så kul som möjligt med varandra. Vill inte höra någon diskussioner ikväll, utan låt oss göra denna kväll till de bästa!
~ Komihåg du är jättebra!
- Sara Highyard.
 
 
♣ Ridlektion ♣
♣ Tid ~ 16.10
♣ Samling ~ Ridhuset. Sal A
Information: Info tas på plats. Hjälm är obligatoriskt!
- Grace Suntree.
♥ Aktivitet ♥
♥ Tid ~ 18.30.
♥ Samling ~ Valedalestallet 
Informaiton: Medtag gärna korv och picknick korg.
Vi kommer rida en mysig uteritt genom nästa hela Jorvik. Vi kommer även stanna o grilla korv.
Mer information på plats!
- Esmeralda Mistfield

♥ Möte ♥
♥ Tid ~ 19.00.
♥ Samling ~ Klubbhuset.
Informaiton: Medtag ett bra humör o massvis med nya idéer!

~ Vecka 41. Western. ~

Hej allihopa, radikala ändringar har gjort sedan sist. Vi är fortfarande 4st klubbledare (Jenny Snowhill, Sara Highyard, Esmeralda Mistfield och Gabrielle Lionheart.) Men vi kommer inte längre ha event 7 dar i veckan som förut.  DBC kommer få sig en total omvänding, och vi är längre inte så aktiva som vi var förr i tiden. Vi ledare vill även ge er mer välplanerad event färre dar i veckan än flera halvdana event. Det tror jag även ni skulle uppskatta.
Därför kommer vi ha event 4 dar i veckan, varannan dag vill säga. De övriga dagarna är lediga eller fritt fram för er medlemmar att hålla event på. Men de nya dagarna som vi håller event på ä.
 
Måndagar - Onsdagar - Fredagar och Söndagar. Ibland vid speciella tillfällen kan de före komma lördagsevent, så som vid halloween, jul m.m. 
 
Jag hoppas ni kommer tycka detta system blir bättre och roligare.
 
En annan ny sak till DBC är att vi kommer ta bort kön helt och hållet en tid framöver. Och vi kommer ta in folk på måfå. De vill säga, om du som spelare vill gå med i DBC eller medlem kanske har någon kompis så kan ni gå med direkt. Finns det plats i klubben är ni varmt välkomna. Jag kommer INTE paxa en plats, så alla mail och förfrågningar om DBCs kö kommer raderas utan vidare svar.
Jag kommer aldrig mer hålla en plats för en medlem, utan vill ni gå med så får ni maila mig och fråga om jag är inne eller hitta mig i spelet och gå med.
 
Vi kommer fortfarande rensa på oaktiva medlemmar och denna veckan kommer vi se vilka som är aktiva eller ej. Vi kommer inte godta några ursäkter till varför du ej kunde dyka upp på evenent. Kan du ej komma på event så passar inte DBC dig helt enkelt. O nu när vi drar ned på event bör de inte vara så krånligt att faktiskt dyka upp.
 
Nu till schemat, denna tema vecka är inget mindre än Western!
 
♣ Aktivitet ♣
♣ Tid ~ 18.30.
♣ Samling ~ Vingården.
♣ Information:
Medtag: Snabbhäst och Mobil/surfplatta in real life.
Hello alla lassokastande cowboys!
Idag ska ni faktiskt få lägga ifrån er era lasson och ta upp kameran (mobilen/surfplattan) jag säger ett western-insperande foremål (t.ex kohuvud) efter det ska ni så fort som möjligt springa och hitta dt föremål jag strävar efter. När ni hittat föremålet ska ni knäppa kort på det med din mobil eller surfplatta. Och skriva i klubbchatten "Klar" då bjuder jag in dig som först blev klar i en grupp och sedan får du skicka bilden på föremålet till mig på kik. Efter att jag kontrollerat fotot på kik utses omgångens vinnare och då har den kammat hem 5 poäng. Vi kommer totalt köra 5 omgångar. Lycka till!
Det är EJ tillåtet att ta transport, färja, luftballong,linbana eller hemringning. Du får heller INTE skriva klar förens du kommit fram till föremålet. Om det T.ex kommer upp cowboyhatt eller westernsadel som ni ska hitta och knäppa kort på så får ni EJ använda er utav utrustning ni har på er, eller på någon annan spelare.
 
♣ Aktivitet ♣
♣ Tid ~ 18.30
♣ Samling ~ Marleys gård.
♣ Information: Vi kommer att köra en westernstafett, ni kommer delas in i tåv lag som tävlar mot varandra. Snabb och vig häst rekommenderas. Mer information på plats!
 
 
♣ Aktivitet ♣
♣ Tid ~ 19.00.
♣ Samling ~ Klubbhuset.
♣ Information: Dags för veckans möte, medtag gärna roliga idéer till nästa vecka!