~ Vecka 14. Ponny dags i DBC! ~

Efter många om och men så lyckades medlemmarna prata runt Jen och de blev en ponny vecka!

Meen, vi kommer inte bara ha de små jorvikiska krabaterna att välja på, du som vill kan även välja emellan Arabiskt fullblod och Fjording! Hur grymt är inte de? :D
Denna veckan kommer vara allt emellan himmel och jord men fokus ligger på att njuta av de lite mindre hästarna i spelet.  Vilket då betyder att alla aktiviteter denna vecka kommer att vara med ponny!
Har du mot all förmodan ingen ponny så behöver du inte ha ponny, men du behöver inte heller ta din största häst i stallet då. Men har du en ponny så SKA du använda den, oavsett om hen är på häst ön, level 1, rödsmiley ect. :D
Och när jag säger ponny menar jag - ponny, arab och fjording.
 
 
Lite annan information är att de är ytterst få som kommer på söndagsmötena och därför tänkte vi testa en ny tid, för 16.00 kanske inte passar alla. Så, denna veckan kommer mötet vara 17.30 så får vi se hur de går. Ni kan även rösta längst ned i inlägget vilket tid som passar dig allra bästa att ha möte på. Komihåg att möte är en av de viktigaste sakerna du bör komma på!
 
Nästa vecka, alltså vecka 15 kommer vi att börja med påskveckan! Flera tävlingar kommer komma ut och massvis med roliga lekar! Missa inte :D
 
♥ Aktivitet ♥
♥ Tid ~ 19.10.
♥ Plats ~ Steves paddock.
Information: Vi börjar veckan med en mysig uteritt och avslutas med en eller flera ronder kurragömma! :D
 
 
♥ Aktivitet ♥
♥ Tid ~ 19.00.
♥ Plats ~ Moorland (där Justin stod vid början)
Information: Idag ska vi träna lite unghästar. Om ni inte har en unghäst är de helt okej, men ta med den yngsta ponnyn du har!
 
♥ Aktivitet ♥
♥ Tid ~ 19.10.
♥ Plats ~ Ridhuset (utanför)
Information: Idag ska vi ställa ut våra hästar, ta med den finaste ponnyn du har. Finaste outfiten och ett glatt humör!
 
 
♥ Aktivitet ♥
♥ Tid ~ 19.00.
♥ Plats ~ Firgrove.
Information: Vi ska ha lite ponny utflykt, ta med dig mysiga äventyrskläder. Detta kan ta ett tag ;)
Vi kommer bland annat tävla i bergsklättring, köra lite typical DBC lekar och ha de allmänt mysigt!
 
♥ Aktivitet ♥
♥ Tid ~ 18.25.
♥ Plats ~ Firgrove (Minka)
Information: Idag är de dags för ett blodigt terräng test, nämligen ponny KM i terräng. De kommer bli 3st grupper, arab, fjording och ponny. Så att alla som har en seg ponny tävlar mot varandra och alla med fjording mot varandra osv.
 
♥ Aktivitet ♥
♥ Tid ~ 17.30.
♥ Plats ~ Valedale sjön.
Information: De börjar bli vår, och lite instängd är de ju i klubbhuset så vi ska faktiskt vara i naturen på mötet!
Ta med massvis med idéer inför påskveckan och ett glatt humör! :D
 
 
 

~ Vecka 13. FashionWeek ~

Denna veckan kommer vi att ha fashion week i DBC! Eftersom de pågår en stor fashion week på Jorvik, så ska väl vi hoppa på den senaste trenden? :D

En snabbförklaring hur en fashion week är, så är de helt enkelt de senaste modet! Vi kommer testa era modekunskaper i bland annat frågesport, samarbetsövningar och individuella uppdrag! Ska bli riktigt spännande de här, och hoppas ni ser fram emot de precis som vi gör! Och, denna veckan kommer vi även att se film! Och vilken film är inte perfekt om inte Sex and the city!? Mer information om filmen på lördag! :D
 
För er som kanske inte tänkt på de så är Alice Silverberg min hjälpreda och hjälper med event och alternativ klubbmöten om Jensan ej är på plats utan är och dricker frappe istället. (;)) Alice håller nu för tiden 1/2 event i veckan.
 
Och även Sara Highyard har frivilligt blivit en hjälpreda. Henne kan du maila om du har någon övrig fråga, vill prata med någon och hon kommer även hålla lite event i framtiden som de är tänkt!
 
 
 
♣ Aktivitet ♣
♣ Tid ~ 19.10.
Information:  Varför inte utnyttja scenen som finns uppe? :D
Idag kommer vi att arrangera en liten tävling, NI ska ta fram en outfit som NI önskar DBC skulle haft som klubboutfit. Vi kommer inte byta outfit, men de var ett bra tema på tävlingen.

Ni kommer alltså få ta fram en varsin outfit i vilken färg som helst ett måste är ni MÅSTE ha vitt i outfiten, och vita byxor är ett måste. Därefter får ni välja hur ni vill, enbart vill ryttaren. Därefter kommer ni en och en få gå på catwalk och visa upp de ni kommit fram till. Ni kommer även få frågan - Hur tänkte du? - och vill gärna ha bra svar. Försök vara så seriösa som möjligt!
 
♣ Aktivitet ♣
♣ Tid ~ 19.20.
Information: Idag kommer vi arrangera en frågesport. Jag kommer ta med mig en helsvart oufit och därefter kommer jag visa 2st plagg, och ni ska berätta för mig vilket plagg som är nyast i Jorvik. Kommer ta huvudbonader för sig, jackor för sig osv osv. De gäller att vara snabb, rätt svar ger 1 poäng, fel svar ger minus ett poäng. När ni vet svaret är de bara skrika ut de, första som har rätt får poäng!
 
♣ Aktivitet ♣
♣ Tid ~ 18.45.
♣ Samling ~ Okänt.
Information: Idag kommer ni att få samarbeta, därför MÅSTE ni komma i tid, kommer ni sent kan ni ej delta.
Ni kommer bli indelade i par, 2 och 2. Och därefter kommer ni få 15min på er att ta fram en outfit efter ett tema som jag kommer säga på plats. Ni ska bestämma vem av er som ska vara modell och vem av er som ska förklara vad de är för typ av outfit och varför ni valde den! Bäst outfit och förklaring vinner.
Angående platsen, om jorvik cirty fashion week är öppen fortfarande kommer vi vara där, annars slottet!
 
 
♣ Aktivitet ♣
♣ Tid ~ 20.30.
♣ Samling ~ Klubbhuset.
Information: Nu ska vi äntligen se film igen!
Samma regler gäller som innan, vi kommer att skypa under filmen. De är inget tvång att delta men du är mer än välkommen.
Jen skapar samtalet under kvällensgång. Om du skypar via telefonen/ipad/dator och ser film från en annan teknisk apparatt är de viktigt att du har hörlurar från den prylen där ljudet till filmen kommer ifrån. För att slippa rundgång. Ska du prassla? för de isåfall innan filmen, eller med stängd mic. Jag kommer slänga ut allt onödigt ljud, så som om du har radio, tv eller annat igång i bakgrunden kanske ett par föräldrar som inte kan vara tyst. Kommer jag att slänga ut den personen, du kan joina igen men ta de som en varning och stäng av micen ifall de är för mycket ljud i bakgrunden som du ej kan reglera.
Vi kommer att se filmen SEX AND THE CITY.


INGET ÄNNU.

♣ Aktivitet ♣
♣ Tid ~ 16.00.
Information: Dags för möte, ni vet vad som gäller!
 

~ Vecka 12. 50 games of DBC ~

♣ Aktivitet ♣
♣ Tid ~ 19.00.
♣ Samling ~ Mrs.Pike utanför Gröndal.
Information: 
Slender man kan köras i områden där det är tät skog. Vill säga Gyllenbladsskogen, Hollow Woods & Gröndal.
Slender går ut på att 1 till 2 personer är slender. Dessa personer får endast kort galoppera tills dom ser sitt byte. När dom ser sitt byte får man galoppera hur fort man vill tills dess att man tappat bort personen. 
De som inte är slenders kallas offren. De får endast trava i skogen, tills dess att de ser slender man. Då får dem försöka springa ifrån slender, när dom inte ser slender längre måste dom genast sakta ned till trav igen.
Får man en grupp inbjudan av en slender är man ute ur leken och ska återvända till startpunkten. Vilket bäst är hos Emma, Will & Mrs Piké. Klädkod kan väljas separat, tävlingskläder är ett bra alternativ eller kläder som smälter in i området. 
 
 
♣ Aktivitet ♣
♣ Tid ~ 19.00.
♣ Samling ~ Valedale paddocken.
Information: 
Denna lek körs bäst med lag. Men man kan även köra utan lag. 
Rädda världen är typ som skattjakt. Jag & Alice kommer befinna oss någonstans i Jorvik och dela ut ledtrådar efter ledtrådar. Det gäller för lagen att hitta oss så fort som möjligt. Alla lag kommer få köra enskillt. 
Alla kommer inte alla lag att få rädda världen samtidigt. Utan lag för sig. Det är alltså olika gömställen varje gång de är ett nytt lag. Varje lag kommer få 15min på sig att hitta oss. Hittar dom oss inte på 10min går världen under och det laget åker ut från dagens aktivitet. De lag som klarar sig går vidare till nästa runda. Om alla fyra lag klarar sig kommer alla lag mötas i en sista omgång där det gäller att hitta oss först. Ingen tidspress alls. Man får ta vilka hjälpmedel som helst under tävlingen. Alltså, snabba kläder, transport, linbana osv är tillåtet. Men, när det är final är inte transport, hemringning, linbana eller båt tillåtet. Endast snabba kläder och häst kommer vara tillåtet. 
 
 
 
♣ Aktivitet ♣
♣ Tid ~ 19.00.
♣ Samling ~ Fårhagen i Firgrove.
Information: 
Killiboll är en lek basserad på leken "Killer boll" som flertal kanske kört med vänner eller på idrotten i skolan.
Killiboll går ut på att välja ett område som är ganska begränsat. Eller inramat vill säga Fårhagen, Championat ställe (innanför staketen) eller om man har bättre förslag. Killiboll är en evighetslek och går ut på att bli den siste mannen i ringen. Det är alla mot alla, såvidare man inte väljer att köra i lag. Alla kommer starta samtidigt och när ledaren säger till ska alla börja jaga varandra. Man blir fångad genom att få en gruppinbjudan. Man ska minnas vem som fångade in en i gruppen. Man får inte tacka ja till gruppen, och personen som fångade in personen måste snabbt lämna gruppen. När man blivit fångad ska man ställa sig utanför det bestämda tävlingsområdet. 
Exempel ~ Jenny tar Alice i grupp, Jenny måste då genast lämna gruppen hon skapat när hon bjöd in Alice. Alice tackar nej och ställer sig utanför Fårhagen. När någon annan tagit Jenny så måste Jenny lämna området och ställa sig utanför. Då kommer alla som blivit tagna utav Jenny att få gå in och spela igen. ~
När man blivit tagen ska man skrika "Tagen" i klubbchatten så alla som blivit tagna utav den personen vet att dom får springa in. När man försöker bjuda in någon i grupp kanske dom är i grupp, de är för att dom precis bjudit in någon annan. Man måste lämna gruppen så snabbt man kan, och de andra spelarna får inte behålla de upptagna spelarnas namn ovanför och spamma med grupp inbjudningar. Utan ta en annan istället. Påkommer de fusk får man inte längre vara med och leka.
 
 
 
♣ Aktivitet ♣
♣ Tid ~ 16.00
♣ Samling ~  Klubbhuset.
Information: Dags för de efterlängtade mötet! :D 
 

DAGENS EVENT

19.00 - mrs pike i gröndal!

~ Vecka 11. Tant ~

för att inte göra inlägget för tråkigt bjuder jag på en gammal bild. ;)
 
Denna veckan är inte helt okänd för de flesta! :D Som ni vet har vi kört tantvecka förr och vi har alltid lika kul!
Vi tänkte ha filmkväll denna veckan, men jag kommer inte på en enda bra film :)) till temat tant, så de får vi skjuta fram en till vecka! Ridlektionerna kommer även börjas lite smått denna veckan och en till sak ni kanske inte vet så har Alice Silverberg gjort sig frivilligt till arbete och kommer att hålla event när hon känner för de! Och de tackar jag för! :D
 
Ni får mer än gärna använda er utav en tantig outfit under veckan som går!
Men nu till drar vi igång schemat på en gång!
 
♣ Ridlektion ♣ ~ Sandy Eveningforest.
♣ Tid ~ 17.00.
♣ Samling ~ Gådstallet lilla hoppbana.
Övrigt: Hjälm är obligatoriskt.
 
♣ Aktivitet ♣
♣ Tid ~ 19.30.
♣ Samling ~ Firgrove bron.
Information: Idag ska vi hjälpa gamla tanter över vägen!
Som ni vet är de inte lätt för en äldre, ryggskadad människa att ta sig över vägen själv när de finns en massa fartdårar på Jorvik! Därför ska vi nu hjälpa dom över vägen. Men skynda er, ni måste följa trafikljuset!
 
Denna lek är en ny lek, så vi blir testkaniner igen! :D
Ni kommer bli indelade i 2 och 2. En av er blir utsedd till tant och den andre till hjälpreda. Ni kommer därefter ställa er på varsin sida av en väg, de kommer finnas ett trafikljus som kommer skrika ut, grön, gult och rött. Ni kommer inte se trafikljuset och trafikljuset ser inte er. För att de inte ska bli fusk så den säger rött när alla är på mitten av vägen. När trafikljuset är grönt får ni springa så fort ni kan till andra sidan, ta tag i eran tant (rida igenom) och springa tillbaka till andra sidan. MEN när ni paserar vägen får ni enbart kort galoppera. När trafikljuset slår gult är de dags att skynda sig, och när den säger rött är de kört. Har ni INTE hunnit tillbaka till andra sidan när trafikljuset har blivit rött kommer eran tant bli påkörd och skickas tillbaka till andra sidan.
 
♣ Aktivitet ♣
♣ Tid ~ 18.30.
♣ Samling ~ Firgrove (byn tror jag??)
Information: en hederlig fika med alla tant kompisar, de kan man bara inte hoppa över
 
♣ Aktivitet ♣ ( Elizabeth Highstar håller eventet )
♣ Tid ~ 19.30.
♣ Samling ~ Fort pinta.
Info:  En liten modeshow typ! :D Vi kommer att ha en liten fika tillsamans! Ta med saker som får er att ses som en tant. Jag kommer ge poäng i hur ni beter er som en tant. Hur ni ser ut, hur ni pratar. Även emotes kan bli aktuellt. Ni får även visa upp er tant-outfit för de andra gamlingarna. Observera att jag inte bedömer på hatt, hår eller smink.
 
♣ Aktivitet ♣
♣ Tid ~ 19.15.
♣ Samling ~ Fort pinta discot!
Information: OMG SOM JAG LÄNGTAAAT. Dags för bingo igen. ;);););)
Ni ska rita en bingo bricka på papper (ett måste) bricka skall vara 3x3. Vet ni ej hur 3x3 ser ut så googla på 3x3.
Nu till ifyllning av brickan, ni får själva välja innehållet. Men, de MÅSTE vara namn på medlemmar i DBC. Ni får kolla igenom medlemslistan vilka som är med och skriva namnet på brickan, ni får INTE ha samma namn fleragånger. Utan bara en medlem en gång. När ni gjort detta tar ni kort på brickan och skickar antingen på kik till mig (ej dbc gruppen) eller via direct på instagram (JennySnowhilll instan) när alla skickat in sina kommer vi påbörja. Jag kommer dra en slumpmässigt nummer via random.org och räkna i listan, både uppifrån och nedifrån och den person som hamnar på de numret är den jag kommer säga ut. Har ni den personen på eran bricka ska ni kryssa för (ej fylla i) bara göra ett kryss för, när du fått HELA din bricka i kryssad skriker du bingo!
 

♣ Aktivitet ♣
♣ Tid ~
♣ Samling ~ 
Information: Information kommer..
♣ Aktivitet ♣
♣ Tid ~ 18.30
♣ Samling ~  Valedale.
Information: Som lite omväxling på tantveckan så tänkte jag att vi skulle köra kurragömma! Fast inte vanlig kurragömma, utan turnering i parkurragömma! Vi kommer vara på 5 olika ställen och det paret som är sist kvar kommer vara dom som letar nästa runda. Det kommer inte vara som en tävling utan mer att vi ska ha lite kul tillsammans! 
 
♣ Aktivitet ♣I
♣ Tid ~ 16.00
♣ Samling ~  Klubbhuset.
Information: Dags för de efterlängtade mötet! :D
 
Hopplektion med Grace ~
Tid: efter mötet!
Samling: Ridhuset. ( A )
Övrigt: Hjälm är obligatoriskt.
 

 

~ Vecka 10. Tjejvecka. ~

Hej! Denna veckan kommer vi att arrangera tjejvecka, och vad som menas med de är att vi kommer göra de "typiska tjej sakerna" nu vill vi inte dra alla över samma kam, utan dessa saker vi kommer att göra är inte ett MÅSTE för alla tjejer, utan de är de saker som ofta förknippas med tjejer! :)
Och jag har lite andra saker att ta upp med!
 
Som de flesta vet är nu jag ensam klubbägare över DBC vilket gör att jag nu har 100% koll på allting, och eftersom jag som många andra går i skolan och andra intressen så blir de spännande att se hur DBC rullar på. Jag kommer absolut inte stänga ned klubben på ett tag, utan vi kommer köra på så här. Men jag tackar ödmjukast för all hjälp jag kan få från er medlemmar. Vi kommer att börja ta in nya medlemmar så fort som möjligt och få igång klubben som vanligt! Och en annan sak är att varje måndag är våran OFFECIELLA vilo dag. Alltså kommer INTE Jenny Snowhill att ha event på måndagar, men de hindrar inte er medlemmar från att ha de! Och varje lördag fram tills att melodifestivalen är slut kommer också vara ledigt!
Kraven kommer höjas på att vara aktiv från inga krav alls till en liten bit. Jag vill att ni visar att ni bryr er och vill föra DBC framåt precis som jag! Och därför behöver vi så aktivt folk som möjligt och redan nästa söndag kommer vi rensa en hel del. DBC blir ju som sagt 3år och de KOMMER att bli en till DBC träff i sommar.
 
Men nu till schemat!
♣ Aktivitet ♣
♣ Tid ~ 19.15.
♣ Samling ~ Fort pinta stallet.
Information:  Vad drar inte igång en tjejvecka med hederlig shopping runda i de splitter nya Jorvik City plaza? :D vi kommer tillbringa en stund där med shoppning, fika och förhoppningsvis kan vi se rapptor. Även lekar kommer ske! 
 
♣ Aktivitet ♣
♣ Tid ~ 19.10.
♣ Samling ~ Slottet.
Information:  Flertal har önskat en modeshow, eller mode tävling av liknande slag. Och de kommer vi göra nu!
Jag vill att ni tar fram en outfit som ni tycker passar in på ordet - Tjej, Kvinna och Flicka - ni ska alltså ha 3 outfit för vardera kategori! Enbart för ryttaren. Ni ska ha allting klart när eventet börjar ni kommer alltså INTE få hämta outfit under eventets gång eller om ni är sena.
 
♣ Aktivitet ♣
♣ Tid ~ 18.55.
♣ Samling ~  Fort pinta stranden.
Information:  En dag på stranden! de må vara mars, men i star stable är de en varm juni dag! :D
Och de ska vi uttnyttja idag, ta med er picknik, korv, solkräm och badkläder! En hel de prat, och massa lekar kommer ske och avslutligen en mysig uteritt.
 
 
♣ Aktivitet ♣
♣ Tid ~ 20.00
♣ Samling ~  Nilmers högland.
Information: Efter en vecka fylld med massa aktiviteter kan det vara mysigt att slappna av och ha en sleep over med kompisarna! Vi kommer köra lite lekar, sanning eller konka, tjej snack, och ha massa skoj! 
Ha gärna på er mys kläder!
 
 
♣ Aktivitet ♣ INSTÄLLT
♣ Tid ~ 18.30
♣ Samling ~  Valedale.
Information: Som lite omväxling på tjejveckan så tänkte jag att vi skulle köra kurragömma! Fast inte vanlig kurragömma, utan turnering i parkurragömma! Vi kommer vara på 5 olika ställen och det paret som är sist kvar kommer vara dom som letar nästa runda. Det kommer inte vara som en tävling utan mer att vi ska ha lite kul tillsammans! 
 
Nu till de mindre roliga, under fredagen och lördagen kommer Jen att åka till Örebro och stanna där till Söndag, jag vet inte när på söndag jag kommer hem men jag kommer sätta mötet 19.30 och KANSKE ändra de beroende på när jag vet att jag kommer hem. Men fredag och lördag blir ledigt! Hade tänkt mig en - SLEEP OVER - på fredagen, så om någon gullig medlem/medlemmar vill hålla den på fredagen så vore de jätte roligt!
Men mötet blir alltså
 
19.30 - Klubbhuset ( Kan komma att ändras )
Och de vore väldigt bra om alla ni med kik går med i DBC kik grupp där jag lätt kan få tag på alla samtidigt, ni som inte har kik borde skaffa de,de är ingen direkt åldergräns och de är precis som SMS bara gratis om du har internet uppkoppling eller 3G/4G