~ Vecka 5. Western. ~

Hej allihopa. Först vill jag bara ursäkta för att schemat kommer upp otroligt sent. Men jag (Jen) har mått otroligt dåligt sedan fredags och har inte haft orken till någonting under helgen. Så jag och Guldis har bestämt att denna veckan kommer att bli ledig från våran sida. Vi kommer komma tillbaka med western vecka 6. Men Samantha kommer ha 3st aktiviteter denna veckan plus mötet på söndag! Så har kommer veckans schema.
 
Hoppas ni förstår oss! / Jen & Guldis.
 
• Samling: Marleys.
• Tid: 18.00.
• Information: Vem är snabbast?
Ni kommer att få en viss tid på er att rida igenom Barrel race och den som är snabbadt vinner. Ta med snabba kläder och häst! Jag kommer även bedömma en fin westernoutfit så ta med en snabb och snygg!
 
• Samling: Fort Pinta vid stallet.
• Tid: 18.00.
• Information: De var så roligt på förra frågeslingan att vi kör igen. De kommer handla om allt möjligt som är om sso och western.
• Samling: Landon.
• Tid: 19.30.
• Information: Leta hästar! Nu ska vi leta efter hästar. Ta med er lassot!
 
• Samling: Klubhuset.
• Tid: 16.00.
• Information: Möte.
 
 
 
 

~ Vecka 4. Ridskolan. ~

 
Nu är det dags att lyfta fram de underskattade ridlektionerna och ha kul tillsammans. Tillsammans kommer vi bubblor att bilda en ridskola. Under hela veckan kommer ni enbart få rida 2st av era hästar och tro inte att ni får välja hästar själva. Eftersom att de är en ridskola så äger ju ridskoleägarna era hästar, vilket är Jenny Snowhill och Jenny Goldbridge. Ni som var med på mötet i Söndags har redan fått 2st hästar, och ni som kommer efter veckans gång kommer att få 2st hästar ni får välja emellan. Här under kommer de stå era namn och vilka 2 hästar ni får rida under veckans gång. Detta gäller enbart på event tiderna, så när ni inte är på event så får ni rida vilken häst ni vill!
 
Under denna vecka kommer vi att fördjupa oss i allt de som rör sig kring en ridskola. Vi kommer ha uteritter, träningar, stallsysslor och teori. Ni som inte fått en häst ännu kommer få de under veckans gång. :D
 
Och på lördagen kommer vi att ha en tävling och avslutar med att se film. Och vi hade tänkt att se en komedi film men vi kommer att avsluta med att se Black Beauty.  För de är lite hästigt. ;)
 
Emilia Moonpaw ~ Northmountain & Sunflower.
Fanni Moonstorm ~ Silverheart & Moonghost.
Matilda Highstorm ~ Eveningshadow & Silvermane.
Rebecca Longside ~ Westbelle & Hotcloud.
Sandy Eveningforest ~ Bigchief & Wintermane.
Linda Youngwood ~ Daisyfighter & Frostbeauty.
Amanda Shadowknight ~ Eveningking & Darkpearl.
Julia Yellowvalley ~ Ashfire & Wildjoy.
Grace Suntree ~ Hawkeye & Jeweleye.
Frida Silverside ~ Frostkiss & Oldboy.
Natalie Season ~ Darkprince & Sunbeam.
Sally Lightbridge ~ Frostspirit & Eveningrain.
Nichole Silverheart ~ Skywalker & Supermane.
Tove Westforest ~ Silvershadow & Foxchaser.
Alice Silverberg ~ Iceking & Wildhunter.
Wilma Youngwater ~ Babylion & Angelchief.
Wilma Westbridge ~ Gigasoul & Dayeye.
Elizabeth Highstar ~ Firedream & Ashcloud.
Ella Greenwater ~ Rosebelle & Daydream.
Samnatha Skywater ~Partyking & Snowprincess.
♣ Aktivitet ♣
♣ Tid ~ 19.00.
♣ Samling ~ Biblioteket.
Information: Vi kommer att ha lite teori om hästen, vart man sätter en sadel, träns och allt annat. Även en lite frågesport kommer förekomma!
 
♣ Aktivitet ♣ ~ Natalie Season.
♣ Tid ~ 17.45.
♣ Samling ~ Fårhagen
Information:  Vi kommer värma upp och hoppa fram lite enkla hinder inuti fårhagen. Sedan kommer vi bege oss ut och hoppa Firgroves olika spännande terränghinder. Hjälm och väst är ett måste, gärna broddar på hästarna också!
 
♣ Aktivitet ♣ ~ Jenny Snowhill.
♣ Tid ~ 18.45.
♣ Samling ~ Ridhuset.
Information: Vi kommer att ha en liten hopplektion men vi kommer ha en del uppvärmning så att hästarna verkligen blir redo för hoppning, vi kommer även att  ha fram hoppning och även testa olika kombinationer på hinder. Medtag gärna en hoppkunnig häst och ett tålamod. Och vi avslutar med en lugnande tur över de glömda hedarna!
 
♣ Aktivitet ♣ ~ Samantha Skywater.
♣ Tid ~ 17.30.
♣ Samling ~ Firgrove.
Information: Tipspromenad!
 
♣ Aktivitet ♣ ~ Jenny Goldbridge.
♣ Tid ~ 19.00.
♣ Samling ~ Marleys Bondgård.
Information: Grundläggande hopplektion, där vi tränar på vägar och tempo!
Medtag hjälm och hoppsadel.
 
♣ Aktivitet ♣ ~ Jenny Snowhill.
♣ Tid ~ 18.45.
♣ Samling ~ Moorland.
Information: Vi kommer att mocka stallet, ta ut och in hästar. Vi kommer göra iordning våra hästar för en simpel nybörjar lektion på kavaletti banan.
 
♣ Aktivitet ♣ ~ Samantha Skywater.
♣ Tid ~ 19.00.
♣ Samling ~ Ingången till ridhuset.
Information:
 
♣ Aktivitet ♣ ~ Jenny Goldbridge.
♣ Tid ~ 20.15.
♣ Samling ~ Valedalepaddocken.
Information: Mysig långritt med korvgrillning, medtag gärna en egen korv och mysiga kläder helst barbacka. Vi ska fira att sommaren äntligen kommit till Jorvik.
 
♣ Aktivitet ♣
♣ Tid ~ 19.15.
♣ Samling ~ Marleys Bondgård.
Information: Årets första utomhus tävling! Våren är påväg och de invigs med ett klubbmästarskap i hoppning på Marleys. Bild på banan kommer komma i veckan! även mer information om hur de kommer gå till.
 
♣ Aktivitet ♣
♣ Tid ~ Efter tävlingen.
♣ Samling ~ Marleys Bondgård.
Information: Vi kommer att starta ett skype samtal med alla som vill se film och gemensamt se på Black Beauty!
♣ Aktivitet ♣
♣ Tid ~ 16.00.
♣ Samling ~ Klubbhuset.
Information: Möte! Ta med er glatt humör och massvis med idéer för kommande veckor! :D
 
♣ Aktivitet ♣ ~ Grace Suntree
♣ Tid ~ 17.10.
♣ Samling ~ Vid Swedenborg i Dinodale.
Information: Detta kommer bli en liten annorlunda terränglektion, vi kommer nämligen vara i Dinodalen! Ta med er varma och smidiga kläder! Hjälm är ett måste!
 
 
 
 
 
 

~ V.3 Istids Vecka ~

 Välkomna tillbaka efter ett välförtjänat jullov. Nu börjar allvaret igen och vi kommer att köra igång som vanligt. Har ni saknat de lika mycket som vi ?

De hoppas vi, som vi sa under mötet (11/01-15) så ber om ursäkt om vi är lite sega nu såhär i starten men vi är så vana vid ledigheten att de kan ta en stund att komma på! Vi har även fått in en hjälpreda under veckorna Samantha Skywater var frivillig att hjälpa till att hålla event, så från och med nu kan de alltså vara Jenny Snowhill, Jenny Goldbridge eller Samantha Skywater som håller eventen så ni är beredda på de. Så de ska bli spännande att se hur de går. :D
Ridlektionerna ska börja som vanligt igen. Fullspäckat schema helt enkelt! Men oroa er inte, känn ingen press. Vi vill aboslut inte pressa er. Om ni inte kan så kan ni inte, vi dömer ingen! De är fritt fram att komma och gå som vanligt så inga större allvarligheter på den fronten. :D
 
Men nu är de istids vecka, vilket betyder att vi i större delen kommer vara i dinodalen så välj gärna häst därefter. Och såklart kläderna, ni vill nog inte frysa till is. ;)
Den 23 januari kommer vi också kolla på film som vanligt med genren komedi! Röstning för film kommer ske i början av nästa vecka!
 
♠ Aktivitet 
♠ Tid ~ 19.00.
♠ Samling ~ Elizabeth ( i Valedale )
Eventinformation: Kurragömma på isen. Medtag varma istidskläder! (helst vitt och ljusblått)
 
Ridlektion med Grace -

Tid: 16.30
Samling: Ridhuset. ( A-del )
Övrigt: Ha gärna med en dressyroutfit!
♠ Aktivitet 
♠ Tid ~ 19.00.
♠ Samling ~ Ingången till Dinodalen.
Eventinformation: Idag kommer vi att hacka lite skelett. De kommer vara en liten tävling. Ni kommer få en viss tid på er att hacka, och när tiden är slut kommer vi att se vem som lyckats få flest skelett och flest skit. Ni får alltså INTE ta med erat skelett som ni redan hittat. Utan ni måste ha tom rygga på skelett så ni kan samla nya!
♠ Aktivitet 
♠ Tid ~ 19.30.
♠ Samling ~ Nic Stoneground.
Eventinformation: Akta dig för grottmannen!
Medtag EN BRUN överdel.

Ni kommer att köra en helt vanlig kull lek, men blir ni tagna ska ni ha på er en brun överdel. Hur den ser ut spelar ingen roll så länge den är brun så man ser vem som är. Varje omgång är 10-15min (Mer exakt tid på plats) den som fortfarande är grottman efter dessa minuter förlorar (förlorar ingenting speciellt bara den omgången) Mer exakt vart ni får springa osv på plats. Men ni MÅSTE alltid ha minst ful galopp när ni rör er runt. Inget fuskande!
 
♠ Aktivitet 
♠ Tid ~ 19.00.
♠ Samling ~ Skelettet i Dinodalen.
Eventinformation: Vi ska köra killiboll i Dinodalen. ;)
Mer om hur de går till på plats! :D
♠ Aktivitet 
♠ Tid ~ 19.00.
♠ Samling ~ Kallterna.
Eventinformation: Hemlighet event med Samantha!
♠ Aktivitet 
♠ Tid ~ 18.45.
♠ Samling ~ Ingången till Dinodalen.
Eventinformation: Hitta snömannen.
Jag och Guldis kommer att klä ut oss i vitt och gömma oss någonstans i Dinodalen och de är eran uppgift att hitta oss innan vi fryser ihjäl. Ni kommer få olika tidsperioder.
 
Om ni hittar oss inom 15min kommer ni få 3p
Om ni hittar oss efter 15min har vi redan hunnit frysa till is och då får ni enbart 1p
Vi kommer gömma oss på olika ställen så de blir lättare att hitta någon iallafall.
Om ni INTE hittar oss efter 45min kommer ingen få poäng och leken är slut och vi kommer inte köra flera omgångar. Så de gäller att hitta oss inom 45min om ni vill fortsätta köra.
Den med flest poäng vinner ett litet pris! Känner jag lukten av Star coins :OOOOO
♠ Aktivitet 
♠ Tid ~ 16.00.
♠ Samling ~ Klubbhuset.
Eventinformation: Möte som vanligt! :D Ta mer er gott humör och massvis med idéer för temat!
 
• Ridlektion med Natalie Season •
Tid: Direkt efter mötet
Samling: Ridhusets A-del
Övrigt: Vi startar igång ridlektionerna lite mjukt. Denna lektionen kommer vara väldigt grundläggande, vi kommer gå igenom hur det går till och lite sådant för de nya medlemmarna. Så om ni är intresserade av klubbens ridlektioner bör ni komma för jag kommer ta lite allmän information eftersom jag håller i det mesta i ridklubben. Självklart kommer vi också köra ett dressyrpass, men med lite enklare övningar. En fin dressyroutfit är ett plus.