~ Halloween V.44. ~

 
Buuuu. De har äntligen blivit dags för halloween vecka. Halloween är en av de roligaste högtiderna på året.
Och de ska givetvist vi i DBC fira med massa godis, film mys och spökligheter. ;)

Vi har valt att lägga upp dag efter dag, istället för att posta hela schemat. :D Lite hemligheter klarar ni väl av ;)?
 
Eftersom att Måndagen gick åt distanstävlingen mot Different Mustangs som vi DBC förövrigt tog hem segern på så kunde vi inte ha något event. Jag vill också att ni har överseende för att vissa event kanske inte äger rum då vi har en ledig vecka från skolan och kanske hittar på någonting själva nu när de är halloween. Förövrigt så vet de flesta att Jensan har varit sjuk och är de fortfarande, men är på bättringsvägen. Och de betyder att jag kan hålla mer event, jag skulle egentligen åkt på kryssning på onsdag-fredag men jag kan inte gå så vi var tvugna att ställa in resan. Så jag kommer vara tillgänglig då. Och eftersom att vi inte såg film förra fredagen kommer vi se den nu i veckan istället. Devil's Due är den filmen vi kommer att se då den fick flest röster. :D
 
Men nu till schemat ;)
♠ Aktivitet ♠
♠ Tid ~ 19.15.
♠ Samling ~ Mrs Piké.
 
Eftersom att SSO inte har fått något halloween inspererat men vi vill ändå ha de lite läskigt så kommer vi att köra lite pumpa slender. Pumpa slender går ut på följande!
 
ALLA ska ta med sig den nya halloween tröjan man fick genom att använda koden HALLOWEEN2014.
De är lite typ omvänd slender då alla pumpor ska jaga 3st vilse gående små flickor. Pumporna får enbart trava och de små flickorna får kort galoppera. När man ser en pumpa eller en pumpa ser en flicka får man givetvist rida så fort man vill. Blir man tagen återvänder man till Mrs piké. Vi kommer köra så att alla får testa vara både flickor och pumpor. 
 
♠ Aktivitet ♠
♠ Tid ~ 19.25.
♠ Samling ~ Paddockön.
 
Dags för zombiekull. Men inte vanlig kull! ;)
Vi kommer samlas på paddockön där vi gå igenom ytterligare regler. Ni kommer ENBART att få röra er i paddockön.
 
Leken går ut på följande, vi kommer ha EN zombie, denne person är hemlig. Ni ska försöka lista ut vem denna människa är. Om man får en grupp inbjudan har man blivit smittad och MÅSTE ställa sig i paddocken. Paddocken kommer bli vaktad utav 2st vakter som INTE vill att de smittade ska rymma. Men, ni som inte är zombies kan försöka rädda dessa, för att rädda dom bjuder ni in dom i grupp. Men om en av vakterna fångar dig först så hamnar du automatiskt i buren tillsammans med alla andra.
 
För att ni ska kunna ta zombien måste ni bjuda in den i grupp, ni ska INTE skrika ut namnet på spelaren direkt. Eftersom att de som blivit fångade en gång vet vem zombien är så gäller de för zombien att gömma sig, vara smidig och snabb. Och vakterna MÅSTE vara duktiga för att inte låta dom smita. ;)
 
♠ Aktivitet ♠
♠ Tid ~ 21.00.
♠ Samling ~ Chatten.
Äntligen dags för den efter längtade skräckfilmen. ;)  
 
 
 
♠ Aktivitet ♠
♠ Tid ~ 21.15.
♠ Samling ~ Arenan i Jorvikstallet.
 
Dags för bus eller godis! Pris för bästa kostym kommer också att ges! :D

Bus eller godis går ut på följande.
Ni kommer alla att få 20min på er att fråga så många personer som möjligt efter bus eller godis. Svarar dom bus får ni ingenting, utan måste utföra ett bus på dem. Svarar dem godis så får du en godisbit att lägga i din korg. :D
Ni får ta transport,linbana, hemringing osv. Men ni måste STÅ framför personen och fråga, folk från klubben och vänchatten gills INTE.
Den som har flest godisar efter 20min vinner. :)
Och kostym tävlingen är rätt simpel. Ni kommer få förklara vad ni ska föreställa och jag och Guldis kommer att bedömma både kreativitet och klädsel! :D Lycka till.
 
♠ Aktivitet ♠
♠ Tid ~ 16.00.
♠ Samling ~ Doyles kyrka.
 Dags för de älskade mötet! :D
 
♠ Aktivitet ♠
♠ Tid ~ 18.35.
♠ Samling ~ Värdshuset vid bron.
 
Dags för spökvandring. Vågar ni?

~ Klubbtävlingen ~

 
 
När: Måndag 27/10, v 44.
Tid: 19.00
Samling: Marleys
Övrigt:  Dags för den stora klubbtävlingen! Lagen kommer mötas i en distanstävling över hela Jorvik. Alla fem från varje lag startar samtidigt och springer banan som ni ser på kartan under. Man får springa vilken väg man vill till de olika kontrollerna, men INGA FORDON får användas. Varken transport, båt eller linbana är tillåtet. Använder man något utav detta diskvalificeras hela ens lag. Man måste springa till varje kontroll, och för att inget fusk ska ske så kommer Natalie Season och Jenny Starstone springa med hela rundan vid personen som ligger först och personen som ligger sist. Märker vi av att någon slarvar, struntar i en kontroll eller något annat fusk så diskvalificeras laget och de andra vinner automatiskt. Det laget som får in alla sina 5 från sitt lag först vinner. Det spelar ingen roll om en person från ena laget kommer in i mål först, ALLA från hela laget ska ha sprungit genom mållinjen.
 

 
 
BANAN
Hur ni ska springa och göra vid varje kontroll innan ni får springa vidare:
 
START: Marleys
1. Jorvikstallet, in i den lilla paddocken vid stallet och sedan vända.
2. Gådstallet, in i paddocken och sedan vända.
3. Galoppbanan, köra loppet och sedan vidare.
4. Valedalesjön, springa genom Mr Andersson.
5. Fort Pinta, springa genom James.
MÅL: Slottet, in genom dess portar.
 
 


UTTAGNA FRÅN DBC ~
 
Grattis allihopa!
De som står som reserver kommer att tävla för de ordinarie i laget om de inte kan vara med utav någon anledning.
 
Och ni som inte kom med, var inte ledsna. Fler chanser kommer!
 
 

 
~ Natalie Season & Jenny Starstone.

V.43 Biggest Loser vecka

 
Innan vi hoppar in i vad de är för vecka så är de så att fredagen den 25 oktober kommer vi att gemensamt se på en skräckfilm som en del utav halloween veckan som äger rum under höstlovet. Eftersom att vi tänkte att de flesta kanske är borta under halloween kvällen så kan vi se den en vecka innan! Ni kommer att få rösta fram en film, och enbart 1 röst per film. Och ni som inte är DBC'are får helst inte rösta!
De kommer finnas 3 filmer att välja på, och här är dom!
Vilken film vill du se på fredag !?
 
 
 
 
pollcode.com free polls
 
 
Nu till veckans tema!
Nu är det dags för biggest loser vecka som kom pås utav Ella Greenwater & Frida Silverside. Denna veckan kommer enbart handla om kondition, styrka och annat sånt där. ;)
Varje event kommer vi utge 1-3 platser. Och dessa 3 kommer att förlora ett antal kilo. Dessa kilon dras av på hela lagets kilo och i slutet vinner de laget som väger minst!
 
Hela laget börjar på en summa på 1000kg. Om man vinner ett event förlorar man 17kg, kommer man två förlorar man 12kg och kommer man 3 förlorar man 8kg.
Här är veckans lag och även lite krav som vi vill att ni försöker att följa!
 
 
 
♣ Aktivitet ♣
♣ Tid ~ 19.11
♣ Samling ~ Ridhuset
Eventinformation: Vi startar veckan med lite joggstafett! Vi tar med lagkläder och vatten
♣ Aktivitet ♣
♣ Tid ~ 19.00
♣ Samling ~ Galoppbanan
Eventinformation: Balansövningar. Vi ska ha en balansträning, ta med lagkläder och erat balanssinne.
♣ Aktivitet ♣
♣ Tid ~ 18.40
♣ Samling ~ Utanför ridhuset
Eventinformation: Nu är det dags för beep test. Ni kommer att springa fram och tillbaka i ridhuset. Ni måste ha nått andra sidan när vi skriker BEEP i chatten. Mer info på plats.
♣ Aktivitet ♣
♣ Tid ~ 19.30
♣ Samling ~ Marleys bondgård
Eventinformation: Uttagning till distanstävling mot en annan klubb. Medtag snabba kläder och snabb häst. Om du deltar så måste du kunna vara med på tävlingen (Måndag den 27 oktober på höstlovet,)
♣ Aktivitet ♣
♣ Tid ~ 20.00
♣ Samling ~ Doyles Kyrka
Eventinformation: Nu får ni äntligen äta lite och bli tjocka, det är nämligen dags för filmkväll med Halloween tema!
♣ Aktivitet ♣
♣ Tid ~ 18.45
♣ Samling ~ Firgrove stallet
Eventinformation: Nu ska ni få springa av er och öva kondition i en omgång utav Eternity.
 
Eternity är en lek som kom pås under ~ De fyra elementen ~ Det är lite hunger games stuk på den leken. 
Leken körs bäst i ett område som är stort. Det vill säga hela Firgrove. Denna lek är anpassat för lag, helst 3-4 lag. 
Denna lek går ut på att alla lag får en egen bas någonstans i Firgrove, de andra lagen ska försöka komma på vart de andra har sin bas och komma på en taktik att förinta de andra lagen. Varje person har 3 liv. Dessa liv är sadel,schabrak & träns. När man blivit tagen så måste man ta av sig någon utav dessa 3 saker. När man förlorat alla sina liv så får man längre inte hjälpa sitt lag. Detta event heter Eternity pga att det tar upp till 2,5 timme att köra klart den. Innan spelet börjar får alla lag 10min på sig att prata taktik och alla lag får ställa ledaren EN fråga som ledaren kan svara Ja eller Nej på. Därefter måste man gå ur gruppen om man hade en. Man får heller inte ha grupp under spelets gång. 
♣ Aktivitet ♣
♣ Tid ~ 16.00
♣ Samling ~ Valedale paddocken
Eventinformation: De är dags för de efterlängtade mötet! Ta med dig ditt bästa humör och ta gärna med massivs med förslag för nästa veckans tema! :D 
 
 

~ V.42 Internationellt. ~

 
 
 INNAN VI TAR UPP VECKANS INFORMATION BEHÖVER VI TA UPP VIKTIG INFORMATION: LÄS.
De senaste veckorna har de förekommit att folk kommit sena och inte haft med sig de man ska ha med sig. Utan kommit oförbereda. En regel vi har är att om du kommer sent så ta gärna isåfall 2-3 extra minuter att komma sent och var förberedd med de du ska ta med istället för oförberedd och inte kommer kunna delta. Kommer du sent ska du även inte FRÅGA vart vi befinner oss utan först kollar bloggen och ser vart vi ska mötas. Om vi mot all förmodan inte befinner oss på den avsedda platsen kan du givetvis fråga oss. 

Även att folk inte LÄSER allt som står på bloggen, de är otroligt viktigt att man läser inläggen som kommer upp då de är viktig information om veckorna och att du följer de som står på bloggen noga. Även att ni inte lyssnar på vad vi säger utan lever i en egen värld och antar att de är såhär de fungerar. Under tornerspelen förra veckan skrev vi flertal gånger att man ska springa fram till våra hästar och emellan dem ska man stegra, men flertal stegrade inte och följde inte reglerna. Vilket var otroligt tråkigt, och även under våran skörde&oldlingsevent så körde vi först vid stallinfarten och sedan bytte vi enbart fält, men samma regler och helt plötsligt förstod vissa inte vad vi gör. Men vi försökte förklara att de är samma regler som gäller. 

Så de vi vill säga är att, istället för att komma med en fråga när vi inte ens förklara klart allting så LYSSNA till slutet och försök ta emot den informationen vi ger och GÅ INTE brb mitt under en genomgång. Då kan du tyvärr inte delta längre. Så frågor tar ni SIST av allt, inte mitten av genomgången. 

Denna veckan så vi ha ett internationellt tema. De går ut på att var och en i klubben kommer att få skapa ett eget land! Och ni vill erövra de andras länder. De är alltså en tävlingsvecka utöver dess like! :D 
 
Du skapar ditt egna land genom följande steg! 
 
• Du väljer ett landnamn som innehåller antingen ditt egna namn (smeknamn) eller delar av efternamnet.
• Du ska även välja vad ni är experter på. Vad de är ni tjänar pengar på och varför. Tillexempelt, olja.
• Du ska välja vart på jordklotet ditt land finns, i de kallare delarna eller varmare. 
• Du ska även välja om du har diktatur eller demokrati i ditt land. 
 
Ni kommer bli styra under veckan utav de 2 lite större länderna. De ni vill göra är att ta er till makten och inponera på dessa 2 länder för att komma in och styra och därefter ta över hela världen. 
 
De 2 stora länderna heter.
Snowtopia är ett diktatur land som befinner sig i norra delen av jordklotet vilket resulterar massvis med raviner och snö mesta dels om året. 
Snowtopia satsar mycket på värme, och har enorma skogar där de planterar flera tusentals träd varje dag och exporterar mycket trä runt om i hela världen för att tjäna in snabba och stora summor pengar. Snowtopia är till ytan ett litet land och har en befolkning på 12 miljoner invånare. Då de väljer att ha större ytor att odla på och har stora fabriker. För att i framtiden kunna erövra länder runt om och satsa på ett större och mäktigare land. 
Snowtopia är ett land där turismen inte är de högsta utan Snowtopia söker billig arbetskraft för att kunna fortsätta exportera trä. Snowtopia använder mycket fosilabränslen, då de inte tror på förnyelsebar. Och därför importerar Snowtopia mängder med olja om året för att fortsätta med deras fabriker och maskiner. Snowtopia är även ett stort urval utav vilda djur i skogarna och har rikligt med älgkött att exportera ut. 

Goldlantis är en fungerande demokrati söder om ekvatorn.
Goldlantis har stora framgångar inom guldmarknaden då stora grottor är välfyllda utav ädelstenar och diamanter. Gruvarbetet och turismen är det som driver Goldlantis framåt.
Landet är beläget på en ö ute i havet med fina sandstränder på kusten och ett stort berg med gruvorna i mitten.
Goldlantis är ett ekonomiskt stabilt i-land som mer än gärna delar med sig utav sina tillgångar för att tjäna pengar och ligga bra i världen.
Arean utav landet är stor men invånar antalet är lågt och ligger på 9 miljoner invånare. Urinvånarna i landet har valt att flytta på grund av för många turister.
Dessvärre så har Goldlantis en hög användning utav olja och fosilabränslen på grund utav att maskinerna i gruvorna ska kunna drivas med energi.
Goldlantis har stora förutsättningar för mer makt då landet har ett bra rykte bland andra länder och har lockande sandstränder och varmt väder.

 
 
 
♠ Aktivitet ♠
♠ Tid ~ 19.00.
♠ Samling ~ Bibliotek. 
Eventinformation: Dagens event är landspresentation. Ni kommer var och en att få presentera era land och i slutet kommer vi att ha en liten debatt och försäljningar. 
 
♠ Aktivitet ♠
♠ Tid ~ 19.20.
♠ Samling ~ Moorland cavalettin.
De är nu dags för VM och ditt land har valt att delta. Du kommer att få gå igenom en lång och smärtsam hinder banan igenom hela jorvik, och vinner du är du ett steg närmare att erövra världen. 
 
♠ Aktivitet ♠
♠ Tid ~                                                          LEDIGT
♠ Samling ~ 
 
 
 
♠ Aktivitet ♠
♠ Tid ~ 19.00. 19.20 NY TID
♠ Samling ~ Vid Moorlandchampet. 
 Eventinformation: Snowtopia har fått en ypperlig fiskesäsong och är nu villig att sälja fisken vidare till alla andra land. Men Snowtopia är inte intresserad utav pengar utan av värdefullare grejen. De är din uppgift att försöka förhandla med de andra länderna och erbjuda de bästa från ditt egna land. Komihåg att du inte har hundra miljarderkronor eller 5000 guldgruvor. Utan du har en speciell sak som ni specialiserar er på. Kanske är de energi,olja,bensin,guld,trä,jord,kött ect. Du vill ha denna fisk för att kunna försörja ditt land med mat då Goldlantis har släppt ut en mängd olja runt om och fiskarna har sökt sig norr ut. 
♠ Aktivitet ♠
♠Tid ~ 19.30
♠Samling ~ Övre Goldspur
Eventinformation: Skattjakt! Goldlantis har avslöjat att det finns en skatt gömd på jorvik. Ta med snabba kläder och häst för att ha den största chansen att vinna skatten och göra ditt land rikare.
 
♠ Aktivitet ♠
♠ Tid ~ 19.27.
♠ Samling ~ GÅD grinden.
Eventinformation: Nu är det dags för den sista delen av hela veckan. Nämligen världskrig. 
 
" De har utlöst ett krig emellan Snowtopia & Goldlantis. Dessa 2 länder har därav startat sina armer och stridsflygplan. Detta har drabbat alla länder som ligger emellan åt. Vilket inkluderar ett stort världskrig. 
För att klara sig kan man ju alltid försöka få olika länder att samarbeta med dig. Men du kan även förlora hela ditt land ifall du inte har ett starkt försvar och blir ihjäl bombad. " 
 
Du har 4 liv under kvällensgång. Sadel, träns, schabrak & benlindor. Vi kommer att ge en karta samma dag som vi har världskriget och visa vart man får röra sig. För att mista ett liv blir du inbjuden till en grupp. Och för att ta någon annans liv så bjuder du in denne i grupp.  Du kan INTE bjuda in samma medlem i grupp på rad, utan måste ta en annan emellan åt. Komihåg att LÄMNA grupper och INTE acceptera grupper om du blir tagen. Påkommer de fusk avslutas HELA eventet. 
♠ Aktivitet ♠
♠ Tid ~ 16.00.
♠ Samling ~ Biblioteket.
Information: De är dags för de efterlängtade mötet! Ta med dig ditt bästa humör och ta gärna med massivs med förslag för nästa veckans tema! :D 
 
 

~ Vecka 41. Medeltidsvecka. ~

 
Som de flesta vet blev dagens möte (5/10) inställd pga att servern låg nere tidigare under dagen och därav drog Jen slutsatsen att de möjligen ligger nere vid 16 tiden. Guldis var heller inte hemma, men servern öppnades och Jen hade fått andra planer. Det ber vi om ursäkt för! Men, ni går givetvist inte miste om något då allting kommer att stå här! 
 
Vi pratade tidigare om att ha en filmkväll en gång varje i månaden. Vi skulle även ta upp vilket datum filmkvällen ska ske första söndagen i månaden. Nu är de första söndagen och vi har även valt ett datum. Fredagen den 24 oktober kommer de vara filmkväll. Vi kommer alltså förbereda vecka 44 vilket då blir halloween vecka med att kolla skräckfilm (Fredagen den 24 oktober) då de flesta möjligen inte är hemma under halloween dagen. 
VI SKA se skräckfilm. Vecka 43 kommer de komma upp 5 olika alternativ på skräckfilmer ni får rösta emellan. De är absolut inget tvånga att se film om ni är för fega (host ni vet vilka jag menar.. ;)) 
 
Förra veckans tema var då Scout tema och vi hade 3 lag. ( Kakflickorna, Älgarna & Vilda dassen. ) Efter att ha haft olika utmaningar så blir veckans vinnare de Vilda dassen med 4 poäng följt av Kakflickorna med 1 poäng och älgarna med 0 poäng. 
 
Vi skulle även tagit upp vad för tema ni vill ha nästa vecka, men de var redan förbestämt. Denna veckans tema blir medeltiden! Och därför kommer lite krav på hästar. Ni som har tinker/nordsvensk ska ta den i första hand, så bara ta hem den från hästön ifall den vilar där! Ifall ni mot allförmodan inte har någon tinker eller nordsvensk så funkar även frieser bra. Har ni ingen frieser så funkar en andalusier,följt av normalstor häst. 
Alltså måste ni som ha frieser och andalusier ta friesern först. :D 

Även passande medeltidskläder är ett plus i kanten! 
 
Denna veckans ridklubbstema är också hoppvecka. Massvis med roliga hopplektioner inväntar er denna veckan!

♣ Aktivitet ♣
♣ Tid ~ 20.00.                                                           
♣ Samling ~ Bedrövande Drews farm.
Eventinformation: Styrketräning. Vad är de för nytta och ha en slöer häst !?

Hopplektion med Grace ~
Tid: 17.00 (preliminärtid kan ske 17.30 eller senare.)
Samling: Fårhagen i Firgrove. 
Övrigt: Ta med ett glatt humör och en väst. Hjälm är obligatoriskt.

♣ Aktivitet ♣
♣ Tid ~ 19.15.
♣ Samling ~ Vingårdspaddocken.
Eventinformation: Tornerspel!  Ta med dig passande kläder. Sök på Tornerspel på google och försöka matcha! 
Ta även med din tävlingsoutfit.
♣ Aktivitet ♣
♣ Tid ~ 19.25.
♣ Samling ~ Stall infarten. 
Eventinformation: Dags att skörda veten & plantera nytt. Även kallat idioten. :))
Idioten är en lek där man delar in fälten i fjärdedelar, en fjärde del, en halv, tre fjärdedelar, en hel. 
Ni ska först springa en fjärde del, tillbaka, en halv, tillbaka, tre fjärdelar, tillbaka, en hel, tillbaka. 
Vi kommer markera ut varje fjärdedel med en häst (även ryttare) 
Mer information på plats.
 
♣ Aktivitet ♣
♣ Tid ~ 19.15.
♣ Samling ~ Värdshuset vid bron.
Eventinformation: Matätartävling! 
Ni ska äta 3 rätters (typ) snabbast! 
Mer information på plats.
 
Distansträning med Natalie ~
 
Tid: 16.15
Samling: Jorvikstallet
Övrigt: Fortsättning på förra veckans lektion. Det går bra att komma även om man missade den. Övningarna denna gången kommer bli lite svårare och lite mer utvecklade. Det är den näst sista träningen innan uttagningarna.
 
För er som inte vet om vad dessa träningar innebär så ska jag förklara lite kort ~
Under höstlovet (vecka 44) kommer DBC möta en annan klubb i en distanstävling. Veckan innan kommer vi ha en uttagning på eventtid för att se vilka fem som ska få vara med i tävlingen. Dessa fem som utses är de allra bästa i DBC, de vi känner platsar i tävlingen. Så om ni känner att ni vill tävla så är det ju såklart bra att träna innan! Det är därför dessa träningar finns, för att ni ska bli ännu bättre så vi kan klå den andra klubben. ,)
♣ Aktivitet ♣
♣ Tid ~ 19.30.
♣ Samling ~ Paddocken på paddockön.
Eventinformation: Vi kommer att ha lite smått utförsäljning utav våra hästar. (utställning av eran häst) Utan att överdriva kommer ni att en och en gå runt i paddocken, visa upp eran häst, ta fram för OCH nackdelar med hästen. Vad den är bra på, mindre bra på och suger på. På medeltiden ville man gärna ha lite mer kraftiga hästar som kunde hjälpa till i vardagen. Mer information på plats.
♣ Aktivitet ♣
♣ Tid ~ 20.00.
♣ Samling ~                                     INFORMATION KOMMER.
Eventinformation: 
♣ Aktivitet ♣
♣ Tid ~ 16.00.
♣ Samling ~ Jarlaheims fontänen.
Eventinformation: Dags för de efterlängtade mötet!
 
Hopplektion med Natalie  ~

Tid: 17.00 
Samling: Ridhusets A-del
Övrigt: Dags för en vanlig hopplektion! Vi kommer ha svåra övningar med mycket teknik, snäva svängar och annat. Hjälm är obligatoriskt!

 
 
 
 
 
 

Kartan för orienteringen!