Helt seriöst! :)

Jag tänkte hela går kvällen på att skriva inlägg eller inte. Men, jag gör det iallafall!
 
Jag är otroligt besviken på hur ni är mot folk som håller event. Mot mig har ni verkligt skärpt er, men.. inte mot andra. Ni verkar inte ha respekt mot någon i klubben, det stör mig något rejält. Det är dags att ta sig i kragen, jag har länge tänkt ställa in alla aktiviteter fram tills ni fattat vett. Men, dag till dag kommer jag istället älta på detta och på söndag har vi stor diskution om detta. :)
 
Så som ni är mot andra som håller event är inte okej, tänk på det till framtiden. 
Ni kommer börja få ut varning för att in inte visar respekt. Jag får ju reda på hur ni är mot ledarna förr eller senare. :)

~ Orientering V.39 ~

♣ Aktivitet ♣
Klockan: 18.00.
Samling: Vingårdens bibliotek.
Ledare: Jenny Snowhill.
 
Eftersom denna vecka kommer ha mycket kordinater & kartövningar så kommer viha en liten orienteringsskola, eller ja lektion. Gå igenom hur man kollar kordinater, info om tipsrundan & kartletning m.m.
 
 
 
 
 
FEL PÅ MÅNDAGEN NI KANSKE INTE SER ALLT.
MEN NI BEHÖVER BARA DYKA UPP VID VG BIBBLAN 18.00
LEDIGT
♣ Aktivitet ♣
Klockan: 18.00.
Samling: Observatoriet.
Ledare: Jenny Snowhill.
 
Vi börjar veckans event med det enklaste, kordinater. Jag kommer ställa mig på några ställen runt om i jorvik och därefter ge er kordinater. Och efter att vi är klara med det kommer vi gå vidare till kartletning, vilket innebär att jag ger er en kordinat och därefter ska ni säga den hemliga platsen som är närmast! :)
 
♣ Aktivitet ♣
Klockan: 18.00.
Samling: Steves paddock.
Ledare: Kate Mistwood.
 
Ni kommer att få mer info på plats, men. Kate kommer ge er olika kordinater på olika NPC's runt om i jorvik. Och ni ska veta vart dem står och vilken NPC det är. Och därefter deras betydelse på jorvik... te.x Alex räddar jorvik & james är en självupptagen och 'kung' över fort pinta. Vinnaren får 3dars erfaren ryttare.
♣ Aktivitet ♣
Klockan: 18.00.
Samling: Fort pinta stranden. (vid trähusen)
Ledare: Jenny Snowhill.
 
Dags för ungefär en skattjakt i stadsmiljö. Jag kommer att ta upp drygt 5 saker på informationen och påminna er om dem varje gång vi byter stad. Det kanske är t.ex en katt, en stor ingång & klocka. Ni ska hitta, då ska ni under 10min i lag hitta dessa saker. Dessa saker ni ska hitta är samma i varje by, och vi säger att en by inte har en katt, då ska ni komma så nära en katt som möjligt. Typ, kanin? alltså. Fortfarande ett litet djur. För det får ni fortfarande poäng för, då ni använt eran kreativitet! :) Det laget som samlat ihop flest poäng för under kvällen vinner!
♣ Aktivitet ♣
Klockan: 18.00.
Samling: Äppellunden.
Ledare: Jenny Snowhill.
 
Dags för tisprunda! :D Ni kommer bli inledade i lag, med 2 och 2. Mer info på måndagen, för er som inte var med då får lite snabb info på plats. Ta med papper & penna.
♣ Aktivitet ♣
Klockan: 16.00.
Samling: Jarls gravvalv.
Ledare: Jenny Snowhill.
 
Dags för klubbmöte återigen! :D
 

Viktig information till alla DBC'are.

Jag glömde helt bort mig från söndagens möte skriva upp om vad vi gick igenom. Vi gick igenom det gamla vanliga, men en sak utifrån det vanliga. I lördags hade vi ett event där rätt många döck upp, men.. det var ungefär 2 av dem som faktiskt lyssnade på vad jag sa. Gjorde som jag sa och hängde med. Jag är en rätt lätt irriterad person, och jag kräver respekt när jag väl ska hålla någonting för er. Det har hänt flera gånger att jag får ber er vara tysta säker 5-6 gånger innan ni faktiskt är tysta. Men, det blir aldrig riktigt tyst. Utan skriver jag någonting så skriver alltid någon en massa smileysar som svar. Det stör mig, för jag bad om tystnad och då är det tystnad som gäller. Eventet i lördags var hemskt. Och jag vill aldrig mer uppleva sådant, jag kommer nu att köra på en metod som jag hoppas ska funka, jag kommer be er vara tysta EN gång, är det inte tyst efter minst 5min då ställer jag in dagens aktivitet. Jag är trött på att ni inte kan visa lite repsekt och hänsyn till folk som ska hålla event, när ledaren går igenom det vi ska göra är det väl självklart att man ska hänga med och lyssna? inte tramsa omkring. Eftersom vi har event en gång om dagen, så kanske ni max behöver lyssna på mig 20min om dagen, annars får ni tramsa runt hur mycket ni bara vill. Men inte när jag redovisar, jag kräver inte sådär jätte mycket av er som medlemmar men respekt trodde jag ni förstod. Jag blir inte arg på er, jag blir faktiskt ledsen & besviken på att ni inte förstår. Jag lägger ned tid på DBC, tid som jag egentligen inte har. Och jag uppskattar om ni faktiskt ta er tid och lyssna på mig när jag går igenom saker. Och sedan fråge regeln, vi införskaffade oss den utav en anledning. Har du en fråga SKRIV inte ut frågan eller skrik inte ut att du har en fråga. Utan gör en - ! - jag skriver alltid ned vilka som har frågor och vilken ordning, därefter att jag är klar med det jag redovisar så tar jag frågorna. Så spamma inte med - ! - utan, en räcker gott och väl. Sedan verkade ni inte heller förstå den andra regeln, TROR ni att det är event, ser det ut som att JAG redovisar någonting kolla då dagens schema om det är någonting den tid punkten du loggade in. Stör inte med att skrika och fråga om det är event, eller att du är försenad. Är du sen så smyg in och prata med mig, stör inte hela eventet. Detta hoppas jag kommer ändras denna vecka och jag kommer gå igenom på söndag hur jag tyckt ni har varit. Jag älskar er jätte mycket, för mycket för att låta det i kras. Därför ber jag nu om eran hänsyn till alla som håller event/aktiviteter framöver! :)
 
Utöver detta så får ni självklart tramsa omkring på mina event, men INTE när jag går igenom hur vi ska göra m.m. :D
 
 
 
 
 

Intressekoll över saker att göra innan året är slut.

Detta kanske är lite tidigt att planera in nu, men jag känner att jag måste veta vad NI vill göra för någonting innan året är slut. 
 
Förra året hade vi ett stort lucia tåg, vi tränade lite smått och vi hade jätte kul. Nu undrar jag om ni är sugna på att återskapa förra året lucia tåg, fast såklart en annan lucia m.m. 
Därefter hade jag fått önskemål på en ny DBC award lagom till nyår. Eftersom dem 2 senaste har varit jätte roliga! :)
 
Sedan har ju säkert ingen missat att det snart är halloween! :D 
Vad skulle ni vilja göra då?, självklart kommer vi att ha en halloween vecka, men kom gärna med förslag. c: 
 
Sedan har jag fått ett önskemål om en DBC gruppchatt på skype. Och, det skulle nog vara roligt, och jag skulle nog kunna ordna det, men för er som nu vill vara med i gruppchatten får kommentera detta inlägg med skype namn, så jag sedan kan skapa gruppen vart eftersom folk trippar in! :)
 
Sportlovet vecka V44. Då tänkte jag att vi inte ska ja något vanligt tema som vi har nu, utan någonting mer gigantiskt, någonting att minnas. Det är några veckor kvar, men vad tror ni? vad vill ni ha?
 
Och sedan har folket önskat fler tävling med fribiljetter som pris, är det någonting ni vill ha?
Eller borde vi skära ned på fribiljetterna så dem blir någonting speciellt. 
 
Och jag har på senaste tiden fått in mejl på starstable med frågor om jag söker klubbledare, och nej det gör jag inte. Jag är ensam stående ägare med Lucy Westlake som sekreterare. Som sekreterare så hjälper hon mig vid stora beslut och scheman. Och säkert andra saker i framtiden. Jag svarar fortfarande inte på brev om att folk vill stå på kö, jag läser och kastar. :) Eftersom kön inte är igång, vi har rensat bort rätt många från kön, vissa har
fått komma in, vissa ville inte vara med i kön längre och vissa har blivit borttagna av personliga anledningar. 
Vi kommer troligen släppa in folk titt som tätt, men att ta in fler på kön är inte någonting vi planerar att göra på ett bra tag. Men, kön har fått lite liv i sig. 
 
Men, detta inlägg är som en liten tanke ställare inför mötet på söndag, tänk igenom dessa saker och kom gärna med egna förslag på att göra innan året är slut! :D 
 
 

~ Wild Company. ~

 
 
 
 
OBS - SYLVIE YELLOWSTONE HAR SKAPAT BILDEN.
 
Dags för DBC's - Wild Company. - vecka att slå ro. Detta är ungefär som Wild kids, men på starstable vis. 
Vi har delat upp klubben i 2st lag. Och dem ser ni här under.
 
 
 
Det är lagen ni kommer att ha! :)
Obs.. jag har räknat med att det kommer komma olika många från lagen. Så, om det blir krånligt med det så kommer vi att fixa det på plats.
 

♣ Aktivitet ♣
Klockan: 18.30.
Samling: Fort pinta fontänen.
Ledare: Jenny Snowhill & Sylvie Yellowstone.
 
- Första utmaningarna är då rabatt hoppning. I Fort pinta finns det 2st rätt så stora rabatter. Lagen kommer att få hoppa upp på rabatt kanten. Första laget uppe vinner den delen och lär för flytta sig till nästa gren. 
( Mer om HUR du hoppar upp, när ect på plats. )

När ett lag är klart & fått ett klar tecken att dem får gå, så ska dem springa till valedale sjön. Ni ska springa upp till dem där dark core gubbarna som man hade uppdrag med när vattnet blev grönt. Där efter försöka följa denna beskrivning.
 
Troligen så kan någon i ditt lag komma ned här och visa på plats. Hela laget ska ned här för att kunna vinna. INGEN TRANSPORT ELLER HEMRINGNING. 
Om det tar för lång tid så kommer det laget som har flest personer nere i vattenfallet att vinna. :)
 
LEDIGT
 
♣ Aktivitet ♣
Klockan: 18.30.
Samling: Bakom Valedale stallet.
Ledare: Jenny Snowhill & Sylvie Yellowstone.
 
Vi kommer att ha kordinat läsning. T.ex ... X123 Y123. Därefter ska HELA laget ta sig dit, är det ojämnt fixar vi det på plats. Vi kommer köra 5st kordinater. Därefter kommer vi ha transport hoppning, hela laget ska ta sig upp på transporten i FG. Ett lag i taget, det lag som kommer upp snabbast (vi kommer ta tid.) vinner. :)
 
♣ Aktivitet ♣
Klockan: 18.30.
Samling: Övergivna bondgården.
Ledare: Jenny Snowhill & Sylvie Yellowstone.
 
Vi kommer att säga 3st saker som lagen sedan ska springa runt jorvik och försöka hitta, t.ex - 2st stubbar brevid varandra. - Därefter ska lagen leta reda på dessa ställen, skriva ned antingen kordinaterna eller förklara för oss. Det lag som har bäst svar vinner. Om ni redan vet svaret på en sak så slipper ni såklart springa runt och leta. :)
Därefter kommer Sylvie hålla en liten frågesport med drygt 10st frågor. 
 
 
♣ Aktivitet ♣
Klockan: 18.30.
Samling: Firgrove stallet.
Ledare: Jenny Snowhill & Sylvie Yellowstone.
 
Ni kommer att få köra firgrovestall sysslor denna dag, det lag som är snabbast klara vinner. SÅ GÖR INTE DESSA STALLSYSSLOR.
Därefter kommer lagen få en uppgift att räkna ut någonting, rätt svar vinner. :)
 
♣ Aktivitet ♣
Klockan: 18.30.
Samling: Valedale sjön.
Ledare: Jenny Snowhill & Sylvie Yellowstone.
 
Utställning & snabbhets prov. Ni ska skapa en outfit som är snabb men också väldigt snygg, med just vild markstema! Ni kommer därefter att få sätta era outfits på prov.
 
3 plagg som du INTE får ha med i din outfit. 
 
Inga svarta jeans. - Inga bruna ridstövlar. - Inget brunt diamantträns/gäller W tränset också. - 
Mer info på plats. 
♣ Aktivitet ♣
Klockan: 16.00.
Samling: Jarls gravvalv.
Ledare: Jenny Snowhill.
 
 Återigen klubbmöte! :D

Träningsvecka v37

 
Samlingsplats - Fårhagen i Firgrove.
Tid - 18.00. (efter champ)
Aktivitet - Uppvärmning.
 
Eftersom dem flesta inte rider sin starthäst lika mycket så lär ju hästens pixliga leder vara otroligt stela. Därför kör vi en 'pensionärs' uppvärmning med hästarna! Vi kommer köra lite lugnt.. små hinder m.m.
Detta räknas dels som terräng, på småbarns nivå! :D 
Samlingsplats - Marley's bondgård.
Tid - 18.00. (efter champ)
Aktivitet - Western.
 
Nu ska ni lära er lite olika sammarbets övningar, både i lag och enskilt. :D Ta med er rätt utrustning för detta. Det kan bli smutsigt!
 
Samlingsplats - Utanför ridhuset.
Tid - 20.00. (efter champ)
Aktivitet - Dressyr med Nichole Silverheart.
 
Ett vanligt dressyr pass, glöm inte kläderna!
Samlingsplats - Ridhuset.
Tid - 18.00. (efter champ)
Aktivitet - Hoppning med Kate Mistwood.
 
En vanlig hopplektion, glöm inte passande utrustning!
Samlingsplats - Valedale.
Tid - 18.00. (efter champ)
Aktivitet - Uteritt med Kärstin. :)
 
Ni samlas vid Valedale stallet och där kommer Lucy att ta upp lite regler, sedan bär ni av på en mysig uteritt och därefter ta lite fredagsmys. Ta gärna med lite mjölk/juice & kakor. :D 
 
Samlingsplats - Galoppbanan.
Tid - 18.00. (efter champ)
Aktivitet - Galopp maraton
 
Dags för lite årlig galopp maraton mina flickor & pojkar! :D Vi kommer värma upp med några varv runt galoppbanan, och därefter delas ni in i lag. Mer regler & info på plats. Vinnande laget kommer få mästartitel i en vecka! :D 
Samlingsplats - Jarls gravvalv.
Tid - 16.00.
Aktivitet - Klubbmöte.
 

MÖTET.

DAGENS MÖTE BLIR KLOCKAN 19.00. Eftersom att jenny inte hinner hem till 16.00! :)

Ha en bra söndag!


3/8

AKTIVITET INSTÄLLD PGA TRÖTTHET. Hoppas det är okej, om ni vill får ni gärna hitta på något! Mvh Jen!


~ Spionvecka 2.0

Nu är det dags att ta fram svarta kläder - för det är dags för spionvecka igen! :D
 
 
Datum
Samlingsplats - GÅD skogen
Tid - 18.00. (efter champ)
Aktivitet - Stalkningsevent
Vi ska köra 'jaga' ungefär. :3
Det är två lag med ungefär lika många i varje :3
Ena laget ska jaga och andra springa. Jag kommer släppa in en från varje i GÅD skogen. Den som ska springa ska försöka ta sig ut från GÅD skogen inom 5min MEN springaren måste först skaka av sig jagaren i skogen och springa ut. :D 
 
Varje person som hinner ut utan jagaren efter sig vinner 1 poäng till sitt lag. Om inte får andra laget 1 poäng. Vinnande laget ska sedan duellera mot varandra. :)
Datum
Samlingsplats - Steves gård (i paddocken)
Tid - 18.00. (efter champ)
Aktivitet - Skuggningsevent
Klockan 18.00 steves gård, instruktioner får ni där, eftersom om jag ska förklara här brukar jag ändå behöva ta om det xD Du kommer att testas på dina spion-kunskaper C: och det har någonting med att "skugga" folk.. ;)
 LEDIGT PGA UPPDATERING
 
Datum
Samlingsplats - Valedalestallet
Tid - 18.00. (efter champ)
Aktivitet - Kurragömma
Vi kommer leka kurragömma i Valedale. Mer information på plats. :)
Datum
Samlingsplats - DC plattformen
Tid - 18.00. (efter champ)
Aktivitet - Ta sig fram och tillbaka så snabbt man bara kan
Klockan 20.00 möts vi vid DC's högkvarter (klä er så svart som möjligt)
 Vi ska tävla om vem som kommer till mitten först och sedan tillbaka 
Datum
Samlingsplats - GÅD stallet
Tid - 18.00. (efter champ)
Aktivitet - Hemligt event
Vi möts vid GÅD stallet och går igenom det vi ska göra. :DD
 
Datum
Samlingsplats - Jarls gravvalv. (längst ned)
Tid - 16.00. (efter champ)
Aktivitet - Möte
 
Då var det dags för möte igen. Vi kommer prata om hur veckan har varit och vad som kommer hända nästa vecka.